Αυλαία για το «Athens Open Air Film Festival», παρουσία του Alexandre Desplat

Αυλαία για το «Athens Open Air Film Festival», παρουσία του Alexandre Desplat

Λίγες ημέρες πριν ανέβει στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, ο συνθέτης των Όσκαρ, Alexandre Desplat, θα βρεθεί στην τελευταία προβολή του κινηματογραφικού φεστιβάλ «Athens Open Air Film Festival».

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης θα παρακολουθήσει την προβολή του «Απίθανου Κου Φοξ» σε σκηνοθεσία Γουές Άντερσον. Η επιλογή της ταινιας δεν είναι τυχάι αφού ο βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνογάλλος συνθέτης  έγραψε το soundtrack του animation.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ο Desplat θα δώσει μία -αν μη τι άλλο- ξεχωριστή συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Μελωδίες από τις ταινίες που έχει «ντύσει» με τις νότες τους, όπως οι «Syriana», «The Curious Case of Benjamin Button», «Harry Potter and the deathly hallows», «The Ides of March», «Argo», «Godzilla» και «The Imitation Game», θα πλημμυρίσουν τον χώρο.

Ο Desplat, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1961 από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 5 ετών και μεγάλωσε ακούγοντας μεγάλους Γάλλους μουσουργούς, όπως οι Ravel και Debussy, καθώς και jazz μουσική. Φανατικός σινεφίλ, ο ίδιος, σπούδασε δίπλα σε πολύ σημαντικούς συνθέτες με κορυφαίο τον μεγάλο Έλληνα, Ιάννη Ξενάκη! Συνολικά ο Desplat έχει γράψει την μουσική για περισσότερες απο σαράντα ταινίες. Φέτος, την 8η φορά που προτάθηκε για Oscar, η Ακαδημία του απένειμε το «χρυσό αγαλματίδιο», για την μουσική του στη ταινία «The Grand Budapest Hotel».

Info για την προβολή του «Απίθανου Κου Φοξ»:  Είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη ατομικού δελτίου εισόδου. Στις 21.00 Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48, τηλέφωνο: 21 0360 9695.

Ιnfo για τη συναυλία στο Ηρώδειο, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ,  Ανέργων, Φοιτητικά (περιορισμένος αριθμός), 23 ευρώ (Άνω διάζωμα), 30 ευρώ (Γ΄Ζώνη), 40 ευρώ (Β΄ Ζώνη), 50 ευρώ (Γ΄ Ζώνη) και 65 ευρώ (Διακεκριμένη).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, 11876,  Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, Μedia Markt

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.