ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στην Τενερίφη έστησαν …το κέντρο της Αθήνας για τα γυρίσματα του “Jason Bourne” [εικόνες]

Στην Τενερίφη έστησαν …το κέντρο της Αθήνας για τα γυρίσματα του “Jason Bourne” [εικόνες]

Η τελευταία ταινία της σειράς “Jason Bourne” με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον μπορεί να διαδραματίζεται στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τα γυρίσματα της γίνονται 3.832 χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα, στην Τενερίφη! 

Η Αθήνα της κρίσης μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ, γεγονός που υπενθυμίζει για πολλοστή φορά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ξένοι παραγωγοί στη χώρα μας.

Μάλιστα προς στιγμήν είχαν δημιουργηθεί ελπίδες ότι θα έλθει στη χώρα μας μία μεγάλη παραγωγή όταν πρόσφατα ο πρωταγωνιστής και παραγωγός Ματ Ντέιμον είχε δηλώσει για τη νέα ταινία ότι « Θα ξεκινήσουμε από την Ελλάδα, στη γενέτειρα της δημοκρατίας και θα καταλήξουμε στο Λας Βέγκας»… bourne

Από τις πρώτες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει διακρίνεται στο πίσω έρος του σκηνικού κίονες και μια αψίδα που θυμίζει την Πύλη του Ανδριανού. Μηνύματα αναρχικών και διαφημιστικά κλισέ για τον ελληνικό τουρισμό σε υπαίθρια ταμπλό. Η σκηνή αποτυπώνει μια διαδήλωση κατά της ΕΕ με πανό, ελληνικές σημαίες και κυκλοφοριακό κομφούζιο. bourne3

Σημειώνεται πως μία από τις τελευταίες συναντήσεις εργασίας που είχε ο τέως αναπλ. Υπ. Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με τον τέως υφυπ. Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρνες Κουίκ αφορούσε τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκρότηση, στελέχωση και επιχειρησιακή λειτουργία του Film Commission, δηλαδή της επιτροπής Υποδοχής στην Ελλάδα διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Όπως αφηνόταν μάλιστα να διαφανεί, θα υπήρχε σύντομα και νέα συνάντηση με στόχο τη δημιουργία νέων φορολογικών κινήτρων προς μεγάλους παραγωγούς που κατευθύνονται προς άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Τσεχία. bourne4

Το έλλειμμα στην προσέλκυση ξένων παραγωγών δεν είναι τωρινό. Περιβόητα παραμένουν τα περιστατικά ασυνεννοησίας ξένων παραγωγών και ελληνικών υπουργείων. Ο Ζαν Λικ Γκοντάρ για παράδειγμα “τράβηξε” λαθραία τις εικόνες που χρειαζόταν για την ολοκλήρωση του “Film Socialisme” (2010) όταν οι ελληνικές Αρχές του ζήτησαν να διαβάσουν το σενάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλες ταινίες ακούμπησαν αλλά δεν πέρασαν από την Ελλάδα. Η “Τροία” του Βόλφγκανγκ Πίτερσεν γυρίστηκε στη Μάλτα, ο “Ηρακλής” του Μπρετ Ράτνερ στη Βουδαπέστη και ο “Αλέξανδρος” του Όλιβερ Στόουν στην Τουρκία.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.