ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η γέφυρα των κατασκόπων: Η νέα ταινία του Steven Spielberg με τον Tom Hanks

Η γέφυρα των κατασκόπων: Η νέα ταινία του Steven Spielberg με τον Tom Hanks

Η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Tom Hanks με σκηνοθεσία του θρύλου του αμερικανικού κινηματογράφου Steven Spielberg βασίζεται στα αληθινά γεγονότα που συνέβησαν το 1960 με την κατάρριψη ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους U-2 από την Σοβιετική Αεράμυνα.

Η ταινία που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου πραγματεύεται την ιστορία ενός δικηγόρου από το Μπρούκλιν του James B. Donovan, τον οποίο υποδύεται ο Tom Hanks στον οποίο ανατίθεται η αποστολή να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση του Αμερικανού πιλότου του U-2 του Francis Gary Powers που καταρρίφθηκε την 1η Μαΐου του 1960 πάνω από την ΕΣΣΔ, ενώ πραγματοποιούσε κατασκοπευτική πτήση.

Ο Donovan ανέλαβε την ανταλλαγή του Gary Powers με ένα Σοβιετικό κατάσκοπο τον συνταγματάρχη της KGB Vilyam Fisher, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1962 στην γέφυρα του Βερολίνου Glienicke.

Ο Powers είχε απογειωθεί την 1η Μαΐου από αεροπορική βάση στην Peshawar του Πακιστάν, και κτυπήθηκε από πύραυλο S-75 Dvina (SA-2 Guideline) ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή του Sverdlovsk.

Συνολικά εναντίον του U-2 του Powers εκτοξεύτηκαν 8 βλήματα SA-2 αλλά το αεροσκάφος κτυπήθηκε από το πρώτο κιόλας SA-2, ενώ άλλο βλήμα έπληξε από λάθος αεροσκάφος; MiG-19 το οποίο πετούσε ο Ρώσος πιλότος Sergei Safronov, με αποστολή την αναχαίτιση του U-2,  ο οποίος όμως δεν επέζησε. Εναντίον του U-2 είχε σταλεί και ένα Su-9 το οποίο πετούσε σε πτήση μετάβασης και ήταν άοπλο με εντολή να εμβολίσει τοU-2 αλλά δεν στάθηκε δυνατό να το πλησιάσει εξαιτίας του μεγάλου ύψους που πετούσε το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.