“Κανίβαλοι”: Μια ανατριχιαστική ταινία τρόμου που θα δοκιμάσει τα όριά σας! (φωτό & βίντεο)

“Κανίβαλοι”: Μια ανατριχιαστική ταινία τρόμου που θα δοκιμάσει τα όριά σας! (φωτό & βίντεο)

Ο Ιλάι Ροθ, το σκηνοθετικό μυαλό πίσω από πρωτοποριακές ταινίες όπως το «Cabin Fever» και η σειρά «Hostel», παρουσιάζει μια ανατριχιαστική ταινία τρόμου που θα δοκιμάσει τα όριά σας…

Μια ομάδα φοιτητών ακτιβιστών από τη Νέα Υόρκη, που έχουν μάθει να εξαρτώνται από την τεχνολογία για την κάθε τους ανάγκη, ταξιδεύουν στον Αμαζόνιο για να οργανώσουν τις προσπάθειες προστασίας μιας ιθαγενούς φυλής. Η φυλή απειλείται με εξαφάνιση όταν ανακαλύπτεται πολύτιμο πετρέλαιο στην περιοχή τους και μια πολυεθνική βάζει σκοπό να τους εξοντώσει.

Όμως, το αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες, πλήρως ανήμποροι μακριά από κάθε είδους τεχνολογία, καταλήγουν όμηροι της φυλής που είχαν σκοπό να σώσουν – και τα μέλη της έχουν ιδιαίτερες ορέξεις… Κανίβαλοι (2015) - The Green Inferno (2015)

Στίβεν Κινγκ: «Οι “Κανίβαλοι” είναι μία ένδοξη αναβίωση των drive-in ταινιών από τα νιάτα μου: αιματοβαμμένο, συγκλονιστικό, δύσκολο να το βλέπεις, αλλά δεν μπορείς να κοιτάξεις αλλού.» Κανίβαλοι (2015) - The Green Inferno (2015)

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε διάφορες τοποθεσίες της Χιλής, του Αμαζονίου στο Περού και της Νέας Υόρκης, η ταινία «Κανίβαλοι» είναι το πολυαναμενόμενο τρίτο κεφάλαιο της «ταξιδιωτικής τριλογίας» του μετρ του σύγχρονου τρόμου, Ιλάι Ροθ, ο οποίος εκτόξευσε την καριέρα του με τις μεγάλες επιτυχίες «Cabin Fever», «Hostel» και της συνέχειάς του, «Hostel: Part II», και έχει έκτοτε εκτελέσει χρέη σεναριογράφου και παραγωγού σε πολλές άλλες ταινίες του είδους.

Ο Ροθ (γνωστός επίσης για την ερμηνεία του στο «Άδωξοι Μπάσταρδη» του φίλου του, Κουέντιν Ταραντίνο) άρχισε να γράφει το σενάριο στις αρχές του 2012, θέλοντας να καυτηριάσει το φαινόμενο του «slacktivism», της ακτιβιστικής δράσης για την καταπολέμηση των παγκόσμιων προβλημάτων αποκλειστικά και μόνο μέσω Διαδικτύου και από την ασφάλεια του σπιτιού σου. «Πίσω του υπάρχουν καλές προθέσεις – το να θες να βοηθήσεις άλλους σε μακρινές γωνιές του πλανήτη», εξηγεί. «Αλλά τελικά είναι περισσότερο ένας τρόπος απλώς για να νιώθεις καλύτερα ο ίδιος». Κανίβαλοι (2015) - The Green Inferno (2015)

Βέβαια, πέρα από την καυστική κριτική σε ένα μοναδικό φαινόμενο του 21ου αιώνα, ο βασικός στόχος του Ροθ ήταν πολύ απλούστερος: να μοιραστεί με τους θεατές την αγάπη του για ανατριχιαστικό, αιματοβαμμένο, κινηματογραφικό χάος. «Οι ταινίες τρόμου ήταν το πάθος μου όταν μεγάλωνα, και μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ τρομακτικές, αιματηρές ταινίες με τους φίλους μου. Τρελαίνομαι να τρομοκρατώ το κοινό. Όσο τα πράγματα στον κόσμο χειροτερεύουν και οι άνθρωποι νιώθουν ότι χάνουν τον έλεγχο πολλών πραγμάτων, χρειάζονται μία διέξοδο, κάπου που επιτρέπεται να εκφράσουν τον φόβο τους. Και τι καλύτερο από το να το βρίσκεις αυτό σε μια ταινία τρόμου;»

Aπό 8 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.