Ηταν ριψοκίνδυνο… αλλά έγινε ταινία: Οταν ένας Γάλλος περπάτησε ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους, πάνω σε ένα σύρμα! (φωτό)

Ηταν ριψοκίνδυνο… αλλά έγινε ταινία: Οταν ένας Γάλλος περπάτησε ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους, πάνω σε ένα σύρμα! (φωτό)

Ο κόσμος «διψά» για πραγματικές ιστορίες, όταν αποφασίζει να μπει σε μία αίθουσα κινηματογράφου. Και κατά συνέπεια, το Χόλιγουντ τις αναζητά μετά μανίας.

Με αυτό το δεδομένο, λογικό ήταν να αποτελέσει πηγή έμπνευσης ο Φιλίπ Πετίτ. Αλλωστε, αυτό που επιχείρησε και πέτυχε πολλοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ήταν πραγματικότητα και όχι σενάριο. Και όμως, αυτός ο Γάλλος περπάτησε πάνω σε ένα σύρμα, ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, περνώντας από τον έναν στον άλλον.

Ηταν το 1974, όταν αυτός ο ριψοκίνδυνος καλλιτέχνης περπάτησε στον… αέρα, έξι χρόνια αφότου άρχισε να σχεδιάζει και να ετοιμάζεται για αυτό το ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Αν και συνελήφθη αμέσως μετά από αυτό τον τολμηρό «περίπατο» ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, η ιστορία του έγινε θρύλος και αρχικά αποτέλεσε αντικείμενο του ντοκιμαντέρ «Man on a Wire» και τώρα της ταινίας «The Walk» που βγήκε στους κινηματογράφους.

Με την αφορμή αυτή, το Mashable δημοσίευσε φωτογραφίες από εκείνη τη… βόλτα του Πετίτ πάνω στο σύρμα, η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά, με τον Γάλλο να κρατά ένα κοντάρι για να κρατά την ισορροπία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.