ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ταινία «Ανίερη Συμμαχία» συνεχίζει την πορεία της στις κινηματογραφικές αίθουσες [βίντεο]

Η ταινία «Ανίερη Συμμαχία» συνεχίζει την πορεία της στις κινηματογραφικές αίθουσες [βίντεο]

Τη δεύτερη εβδομάδα διανύει στις σκοτεινές αίθουσες η «Ανίερη Συμμαχία», η ταινία που αφηγείται την ιστορία ενός από τους πιο διαβόητους μαφιόζους στην ιστορία των ΗΠΑ, του Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ.

Τον ιρλανδοαμερικανό μαφιόζο ενσαρκώνει ο καταξιωμένος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ.

Στη Βοστώνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI Τζον Κόνολι (Τζόελ Έντζερτον) πείθει τον Μπάλτζερ να συνεργαστεί με το FBI για να εξοντώσουν έναν κοινό εχθρό: την ιταλική μαφία. Εν κρυπτώ, η ανίερη αυτή συμμαχία, θα ξεφύγει κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διαφύγει της Δικαιοσύνης, να συγκεντρώσει δύναμη και να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο διαβόητους και ισχυρούς μαφιόζους της Βοστώνης.

Η ταινία Ανίερη Συμμαχία, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Σκοτ Κούπερ, ο οποίος έχει αναλάβει και την παραγωγή μαζί με τους Τζον Λέσερ, Μπράιαν Όλιβερ, Πάτρικ ΜακΚόρμικ και Τάιλερ Τόμσον.

Το σενάριο είναι των Μαρκ Μάλουκ και Τζεζ Μπάτεργουορθ και βασίζεται στο best seller Black Mass: Whitey Bulger, the FBI, and a Devil’s Deal των Ντικ Λερ και Τζέραρντ Ο’Νιλ, των δύο ρεπόρτερ που αποκάλυψαν το θέμα στην The Boston Globe. Ο διαβόητος κακοποιός, αντί να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για σωρεία ποινικών κακουργημάτων -συμπεριλαμβανομένων και 21 ανθρωποκτονιών- εξαφανίστηκε από τη Βοστώνη, πυροδοτώντας ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε 16 χρόνια και έχτισε τον μύθο γύρω από το όνομά του.

Η αυλαία έπεσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, όπου ο δημοσιογραφικός φακός κατέγραψε τη σύλληψη του 82χρονου πια άνδρα. Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά στη διαβόητη καριέρα του Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ που ο μύθος θα συγκρουόταν με την πραγματικότητα, αλλά ούτε και η τελευταία.

Δείτε δύο αποκλειστικά αποσπάσματα της ταινίας «Ανίερη Συμμαχία»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.