Το κορίτσι του “Χρυσοδάκτυλου”, 50 χρόνια μετά – Βάφτηκε ξανά χρυσή [φωτο]

Το κορίτσι του “Χρυσοδάκτυλου”, 50 χρόνια μετά – Βάφτηκε ξανά χρυσή [φωτο]

Εχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από την ταινία του Τζέιμς Μποντ Goldfinger με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Σον Κόνερι. Τώρα, η 78χρονη πλέον Σίρλεϊ Ιτον, το κορίτσι του Μποντ στην ταινία, ξαναβάφεται χρυσή αναπαριστώντας την εμβληματική σκηνή της ταινίας.

H 78χρονη Ιτον, πέρασε δύο ώρες μέχρι να την βάψουν στο πρόσωπο, τα χέρια και τον κορμό ποζάροντας όπως για το για το εξώφυλλο του αμερικανικού Life το 1964, όταν ήταν 27 ετών.

Για το γεγονός ότι τόλμησε να ξαναγδυθεί και να βαφτεί χρυσή ξανά δήλωσε: «Ηταν διασκεδαστικό – και μια πρόκληση. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Και το έκανα για όλες τις ηλικιωμένους κυρίες. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών έχω κληθεί δύο φορές από μεγάλα περιοδικά να το κάνω, αλλά είπα όχι. Πάντα έλεγα θα μπορούσα να το κάνω αυτό μόνο μία φορά στη ζωή μου. Αλλά, καθώς θα γίνω 79 στα επόμενη γενέθλιά μου τον Ιανουάριο, σκέφτηκα, ‘ζεις μονάχα μία φορά’. Εάν νιώθετε νέοι όπως κ εγώ, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Εχω λίγες περισσότερες ρυτίδες, φυσικά, αλλά τα κατάφερα»

Στην ταινία Goldfinger, η Ιτον ενσάρκωνε την Τζιλ Μάστερσον, την γραμματέα του κακοποιού Auric Goldfinger, η οποία δολοφονείται από τον ίδιο με το να βαφτεί χρυσή. Εκείνη την εποχή ήταν ακόμη ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση ότι «αναπνέουμε» από το δέρμα μας και ότι το κλείσιμο των πόρων του σώματος θα οδηγήσει σε γρήγορο θάνατο.

Η απόφασή της να ξαναζήσει την απόδοση που την έκανε διάσημη έρχεται μέρες πριν την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μποντ Spectre, αλλά και λίγες ημέρες μετά την δήλωση της Ονορ Μπλάκμαν (που ενσάρκωνε την Πούσι Γκαλόρ στην ίδια ταινία) να σταματήσει ο υποτιμητικός και σεξιστικός χαρακτηρισμός «κορίτσια του Bond»

Η Ιτον δήλωσε ότι συμφωνεί μεν με τη Μπλακμαν, αλλά παραδέχεται ότι την ίδια την έλεγαν «gold girl» οπότε δεν αντιμετώπισε τέτοιο θέμα ποτέ. Οσο για το Spectre δήλωσε «Εύχομαι καλή τύχη. Ολοι οι ηθοποιοί που έχουν ενσαρκώσει τον Τζέιμς Μποντ ήταν καλοί, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, αλλά νομίζω ότι ο Σον ήταν και θα είναι πάντα ο καλύτερος»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.