Ονειρεύεστε να ζήσετε σαν τον Τζέιμς Μποντ;.. Δείτε πόσο θα σας κοστίσει!

Ονειρεύεστε να ζήσετε σαν τον Τζέιμς Μποντ;.. Δείτε πόσο θα σας κοστίσει!

Αν ποτέ ονειρευόσασταν να ζήσετε για τον Τζέιμς Μποντ, τότε θα χρειαστείτε πολλά χρήματα, συμβουλεύει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το οποίο με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας “Spectre”, της 24ης κατά σειρά, υπολογίζει το κόστος διαβίωσης του θρυλικού κατασκόπου.

Στην τελευταία του ταινία, ο Μποντ οδηγεί μια Aston Martin DB10, κάνει σκι στις αυστριακές Άλπεις και επισκέπτεται την πόλη του Μεξικού για το φεστιβάλ της Ημέρας των Νεκρών.

Η DB10 δεν είναι διαθέσιμη προς πώληση στο ευρύ κοινό, αλλά η Aston Martin έχει κυκλοφορήσει την έκδοση DB9 GT Bond, η οποία θα σας κοστίσει 253.000 δολάρια, ενώ πέντε νύκτες στις Άλπεις και άλλες τόσες στο Μεξικό αυξάνουν το λογαριασμό κατά περίπου 2.100 δολάρια.

Ακριβό είναι και το ντύσιμο του κατάσκοπου που δημιούργησε ο Ίαν Φλέμινγκ το 1953, συνεχίζει το CNBC. Ο Μποντ φορά ιταλικά κοστούμια και όταν επισκέπτεται τις Άλπεις τα ρούχα του φέρουν την υπογραφή του Τομ Φορντ, με κόστος 3.820 δολάρια.

Ένας σωστός πράκτορας χρειάζεται και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Στην ταινία “Spectre” ο Μποντ χρησιμοποιεί το smartphone Xperia Z5, του οποίου η λιανική τιμή είναι γύρω στα 840 δολάρια, ενώ το ρολόι που φορά είναι το Seamester 300 της OMEGA (αξίας περίπου 6.000 δολαρίων).

Στα μυθιστορήματα του Φλέμινγκ, ο Μποντ ζει σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι, μια ακριβή περιοχή στο Δυτικό Λονδίνο. Αν αναζητήσει κανείς ένα διαμέρισμα μιας κρεβατοκάμαρας στην ιστοσελίδα ακινήτων Foxtons, θα δει ότι το μέσο κόστος είναι περίπου 800.000 λίρες (1.223.000 δολάρια).

Συνολικά, για να ζήσετε σαν τον Τζέιμς Μποντ θα χρειαστείτε περίπου 1.500.000 δολάρια (χωρίς να υπολογίζει κανείς το κόστος για τα μαρτίνι), συμπεραίνει το CNBC και αναρωτιέται τι μισθό παίρνει ο Μποντ ως Βρετανός δημόσιος υπάλληλος.

Εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε στο CNBC πως «πιστεύουμε ότι ο Μποντ περισσότερο προσεγγίζει σε μισθό της βαθμίδας D7 (δηλαδή τουλάχιστον στο μισθολογικό επίπεδο που θα ήταν ένας συνταγματάρχης στο υπουργείο Άμυνας). Φυσικά, η δουλειά του Μποντ δεν υπάρχει στ’ αλήθεια, άρα είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό σημαίνει, εξηγεί το CNBC, ότι ο μισθός του Μποντ ετησίως μπορεί να ανέρχεται στις 68.539 λίρες (104.800 δολάρια). Άρα για να καλύπτει τον δαπανηρό τρόπο ζωής του, δύο τινά υπάρχουν, καταλήγει το αμερικανικό δίκτυο: είτε ο Μποντ έχει προσωπική περιουσία, ή απλά είναι υπερχρεωμένος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.