Από 17 – 23/12 το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Από 17 – 23/12  το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας πρόκειται να διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2015. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός μεγάλης σημασίας διότι συντονίζεται με το ιστορικής σημασίας πέρασμα του κινηματογράφου στην Ψηφιακή του Εποχή –πέρασμα που συντελείται τώρα παγκοσμίως – και ως Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα που γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από δημιουργούς όλου του κόσμου.

Ταινίες από Croatia Spain, Iran, Vietnam, Canada, Estonia, Philippines, Serbia, Hungary, United Kingdom, Belgium, Morocco, Bangladesh, India, Portugal, Turkey, France, South Africa, Denmark, Italy, South Korea, Algeria, Poland, Australia, Romania, Greece, Argentina, Germany, USA, Ireland, Egypt, Mexico, Hong Kong ,brazil, Afghanistan θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι που αγαπούν τον κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων πειραματικές, video art, video dance και σπουδαστικές ταινίες που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 17 με 23 Δεκεμβρίου στους Ιστορικούς κινηματογράφους Αλκυονίδα και Στούντιο. Τέλος Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το διαγωνιστικό τμήμα και αρχές Δεκεμβρίου το πρόγραμμα προβολών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας αποτέλεσε, από το ξεκίνημα του, ένα σημείο συνάντησης Τεχνών και Θεατών από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πέτυχε μια ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή, έτσι το Φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακό, καθώς ανέτρεψε το σύνηθες να φτάνουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις με αρκετά χρόνια καθυστέρηση και γι’ αυτό βρήκε αμέσως μεγάλη και απρόσμενη ανταπόκριση από τη Διεθνή Κινηματογραφική πραγματικότητα.

Ο Ψηφιακός Κινηματογράφος έχει δημιουργήσει μια χωρίς προηγούμενο τεχνολογική επανάσταση στη βιομηχανία του σινεμά , της τηλεόρασης και του internet. Η εργονομία και η διαθεσιμότητα των ψηφιακών κινηματογραφικών μηχανών και οι ανεξάντλητες δυνατότητες του ψηφιακού μοντάζ, δίνουν στον σύγχρονο κινηματογραφιστή δυνατότητες παραδοσιακά απρόσιτες και δημιουργούν μια ζωντανή κοινότητα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για τον κινηματογράφο, ο οποίος συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βλέμματα και να επηρεάζει τις άλλες τέχνες, που δανείζονται από αυτόν εργαλεία, τεχνολογία, οπτική και δημιουργούν νέα είδη.

Επιπλέον το 5o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το φινλανδικό φεστιβάλ Wildlife Vaasa θα παρουσιάσει και φέτος ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών το 3ο «Πανόραμα  οικολογικών και επιστημονικών ταινιών», συνεισφέροντας στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Το ειδικό πρόγραμμα των προβολών θα πλαισιωθεί επίσης και με πάνελ συζήτησης με κύριο θέμα τον ρόλο των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ σήμερα στην διάδοση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τρέχοντα θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας κοινού ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα θα επιμεληθούν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των δύο φεστιβάλ Χρήστος Ν. Καρακάσης ( Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ) και Ηλίας Γ. Μισύρης (Wildlife Vaasa Festival Φινλανδίας).

Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την Υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τoν Οργανισμό  KOYINTA ,και Tickets Tickets και έχει συνεργαζόμενες εταιρείες και πολιτιστικούς ανταποκριτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι δράσεις του συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και διοργανώνει  προβολές των βραβευμένων ταινιών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Τοποθεσία: Κινηματογράφοι Αλκυονίδα (Ιουλιανού 42) και Στούντιο (Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής)

Ημερομηνία: 17 – 23 Δεκεμβρίου 2015

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες: www.aidff.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.