Εικόνες από το μέλλον; – Ανδροειδές αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία! [βίντεο]

Εικόνες από το μέλλον; – Ανδροειδές αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία!  [βίντεο]

Ιάπωνες σκηνοθέτες ανέθεσαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ρομπότ…

Το ομιλούν ανδροειδές συμπρωταγωνιστεί στην ταινία «Sayonara»  που έχει ως θέμα της την επόμενη μέρα μιας καταστροφής σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία.

Το ρομπότ, που ονομάζεται Geminoid F, έχει σχεδιαστεί να μοιάζει με άνθρωπο, φέρει «δέρμα» από καουτσούκ και το πρόσωπο μιας γυναίκας όπως αναφέρει η DailyMail.

Η Geminioid F– ή Λεόνα στο φιλμ – αποκαλείται ως «ηθοποιός» από τον σκηνοθέτη Κόχι Φουκάντα και το όνομα του φιγουράρει και στο καστ με τους ηθοποιούς όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Αν και τα ρομπότ συμμετέχουν σε πολλές ταινίες, στην πλειονότητα τους τα «υποδύονται» πραγματικοί ηθοποιοί ή δημιουργούνται με την χρήση εικονικών εφέ.

Ο κατασκευαστής της εν λόγω σταρ είναι ο Χιρόσι Ισιγκούρο, γνωστός «δημιουργός» ρομπότ στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα έναντι 776.000 λιρών. Ο ίδιος εκτίμησε ότι κάποια μέρα τα ρομπότ θα καταφέρουν να μας «ξεγελάσουν» λόγω της εκπληκτικής ομοιότητας τους με τον άνθρωπο. sayo2

Η Geminoid F. πάντως κόστισε μόλις 72.000 λίρες. Μπορεί να χαμογελά, να σμίγει τα φρύδια και να κινεί το στόμα της, ενώ μπορεί να μιλά, να τραγουδά και να μιμείται τις εκφράσεις του προσώπου. Στην ταινία ελέγχεται από ένα λαπτοπ.

Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης λέει ότι η συνεργασία με το ρομπότ είναι ευκολότερη απ’ ότι με ανθρώπους-συναδέλφους καθώς «δεν παραπονιέται, δεν πεινάει και δεν έχει ανάγκη τον ύπνο» προσθέτοντας ότι το μόνο ελάττωμα είναι ότι πρέπει να είναι προσεχτικός γιατί οποιαδήποτε ζημιά κοστίζει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.