ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι «κακοί» αντίπαλοι του πράκτορα 007 (φωτο)

Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι «κακοί» αντίπαλοι του πράκτορα 007 (φωτο)

Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος κινείται ξανά σε ρυθμούς… Τζέιμς Μποντ, για χάρη της νέας περιπέτειας του 007 πράκτορα που βγήκε στη μεγάλη οθόνη.

Ο περίφημος πράκτορας όμως δεν έγινε γνωστός μόνο χάρη στις ικανότητες, το στιλ του ή τον ιδιαίτερο τρόπο που πίνει το Martini του. Οι «αντίπαλοί» του σε κάθε ταινία και το σατανικό μυαλό τους είναι ένας ακόμη λόγος που οι περιπέτειές του συγκινούν εδώ και δεκαετίες.

Δεν πρόκειται βέβαια για κοινούς εγκληματίες, αλλά για πάμπλουτους δαιμόνιους τύπους, τα σχέδια των οποίων καλείται να σταματήσει. Για αυτό το Forbes μπήκε στο πνεύμα της εποχής και αποφάσισε να υπολογίσει ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι «κακοί» που έχει αντιμετωπίσει ο Τζέιμς Μποντ στις ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα.

Συνδυαστικά, οι συγκεκριμένοι «σατανικοί» ήρωες υπολογίστηκε ότι αξίζουν 26,2 δισ. δολάρια.

1. Χιούγκο Ντραξ

7,6 δισ. δολάρια

Ταινία: Moonraker (1979)

2. Ορικ Γκολντφίνγκερ

6,5 δισ. δολάρια

Ταινία: Χρυσοδάκτυλος (1964)

3. Μαξ Ζόριν

5,3 δισ. δολάρια

Ταινία: Επιχείρηση κινούμενος στόχος (1985)

4. Ελιοτ Κάρβερ

3,9 δισ. δολάρια

Ταινία: Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει (1997)

5. Φραντς Σάντσεζ

1 δισ. δολάρια

Ταινία: Προσωπική εκδίκηση (1989)

6. Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ

640 εκατ. δολάρια

Ταινίες: Από τη Ρωσία με αγάπη (1963), Επιχείρηση κεραυνός (1965), Ζεις μονάχα δύο φορές (1967), Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος (1969), Τα διαμάντια είναι παντοτινά (1971), Για τα μάτια σου μόνο (1981)

7. Καρλ Στρόμπεργκ

625 εκατ. δολάρια

Ταινία: Η κατάσκοπος που με αγάπησε (1977)

8. Ηλέκτρα Κινγκ

420 εκατ. δολάρια

Ταινία: Ο κόσμος δεν είναι αρκετός (1999)

9. Φρανσίσκο Σκαραμανγκά

115 εκατ. δολάρια

Ταινία: Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (1974)

10. Δόκτωρ Νο

110 εκατ. δολάρια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταινία: Δόκτωρ Νο (1962)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.