ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι τέσσερις ταινίες του Woody Allen που έχουν ξεχωρίσει! [βίντεο]

Οι τέσσερις ταινίες του Woody Allen που έχουν ξεχωρίσει! [βίντεο]

Υπάρχουν κάποια πράγματα που με το πέρασμα των χρόνων κατάφεραν να συνδεθούν άρρηκτα με τα Χριστούγεννα και πλέον σε βάζουν στο κλίμα των γιορτών καλύτερα και από τα στολισμένα δέντρα, τα φωτάκια και τα μελομακάρονα. Η τζαζ, ας πούμε. Ο Φρανκ Σινάτρα. Όλα τα «Μόνος στο Σπίτι». Και, φυσικά, οι ταινίες του Woody Allen.

Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο το γιατί ο Woody Allen έχει συνδεθεί με τα Χριστούγεννα, είναι όμως γεγονός και το ξέρετε. Με το που ακούτε τους τίτλους αρχής μιας ταινίας του και, αμέσως μετά, την νευρική, ασταμάτητη περιγραφή του (ή του εκάστοτε πρωταγωνιστή του, ο οποίος όμως πάντα μιμείται τον ιδιόρρυθμο σκηνοθέτη), είναι σαν να ακούτε το «χο, χο, χο» του Άγιου Βασίλη. Και αυτό είναι απλά υπέροχο.

Οι ακόλουθες τέσσερις ταινίες μας έχουν σημαδέψει.

Όλοι Λένε Σ’ αγαπώ

Ακόμα κι αν μισείτε τα μιούζικαλ (όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος), αυτό θα το λατρέψετε. Μια δυσλειτουργική οικογένεια, ένας παράφορος έρωτας που διαλύει τα πάντα μόνο και μόνο για να αποδειχτεί σκάρτος, χορός και τραγούδι α λα Woody και μια εγγυημένα διασκεδαστική βραδιά.

Ακαταμάχητη Αφροδίτη

Ένας αθλητικογράφος ανακαλύπτει πως ο υιοθετημένος γιος του είναι ιδιοφυΐα και αποφασίζει να ψάξει να βρει την πραγματική του μητέρα. Μόνο που η πραγματική του μητέρα, είναι πόρνη. Η αρχαία ελληνική τραγωδία συνδυάζεται με το νιχιλιστικό χιούμορ του Allen, σε μία από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του.

Το πρόβλημα του να θες να γίνεις κακοποιός με όνομα και υπόληψη και όλα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Από τις πλέον απολαυστικές ταινίες του Allen με τις ξεκαρδιστικές ατάκες να διαδέχονται η μία την άλλη πιο γρήγορα και από τις αναποδιές που συναντά ο πρωταγωνιστής, Ray.

Στη Ρώμη Με Αγάπη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τη Βαρκελώνη και το Παρίσι, το τρίτο «ερωτικό γράμμα» του Woody έχει ως παραλήπτη την Αιώνια Πόλη. Ιστορίες ανθρώπων που μπλέκονται μεταξύ τους, ρομάντζα, προβλήματα, περιπέτειες, ένας γλυκός αχταρμάς με φόντο την πάντα μεθυστική ιταλική ατμόσφαιρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.