ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι ερμηνείες διάσημων ηθοποιών που κόπηκαν στο μοντάζ… και δεν παίχτηκαν ποτέ! (φωτό & βίντεο)

Οι ερμηνείες διάσημων ηθοποιών που κόπηκαν στο μοντάζ… και δεν παίχτηκαν ποτέ! (φωτό & βίντεο)

Μπορεί το δύσκολο και βασικό κομμάτι κάθε ταινίας να είναι τα γυρίσματα, ωστόσο πάντα στο τέλος έρχεται το «κόψε-ράψε» των παραγωγών, όπου επιλέγονται οι σκηνές που θα μείνουν στην ταινία καθώς και αυτές που δεν θα χρησιμοποιηθούν.

Είτε επειδή το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι παραγωγοί είναι τεράστιο και υπάρχουν περικοπές, είτε επειδή δεν βολεύει την εξέλιξη της ιστορίας η σκηνή… το αποτέλεσμα είναι ένα: Κάποιοι διάσημοι ηθοποιοί παρόλο που συμμετείχαν στα γυρίσματα, τελικά οι ρόλοι τους κόπηκαν και δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην ταινία.

Δείτε τους πιο γνωστούς ηθοποιούς που οι ρόλοι τους δεν πήραν ποτέ το δρόμο για την μεγάλη οθόνη:

Kevin Costner – «Μεγάλη Ανατριχίλα» costner

Η ερμηνεία του μεγάλου ηθοποιού Kevin Costner για την ταινία του 1983 «The Big Chill» δεν έφτασε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα ήταν η ταινία που ο ηθοποιός περίμενε ότι θα τον κάνει διάσημο. Έπαιξε λοιπόν τον Alex, ο οποίος αυτοκτονεί, με την ταινία να ξεκινά στην κηδεία του. Ένας μήνας γυρισμάτων με το υπόλοιπο καστ και διάφορα flashbacks με τον Costner πήγαν… στράφι, αφού το μόνο που βγήκε στην ταινία είναι οι καρποί του την ώρα που φαίνεται η σωρός του στην αρχική σκηνή.

Uma Thurman – «Savages» umathurman

Στα… αζήτητα και ο ρόλος της Uma Thurman στο «Savages». Η μούσα του Ταραντίνο στην ταινία του Oliver Stone υποδύθηκε τη μητέρα της Blake Lively, σε ένα ρόλο που το κοινό δεν είδε ποτέ. Ο Oliver Stone δήλωσε στο HuffPost Entertainment: «Ήταν ένας πολύ καλός χαρακτήρας -τον ενσάρκωσε πολύ ωραία η Uma Thurman- και οι σκηνές ήταν εξίσου καλές, αλλά δεν έχεις χρόνο, το ξέρεις;».

Tobey Maguire – «Life Of Pi» maguire

Μπορεί ο Tobey Maguire, γνωστός από τις ταινίες του ως Spiderman, να έχει άριστη σχέση με τον σκηνοθέτη της ταινίας η «Ζωή του Πι», Ang Lee, ωστόσο ο ρόλος του στη συγκεκριμένη ταινία κόπηκε στο μοντάζ. Όχι ένα ή δύο λεπτά, αλλά ολόκληρος ο ρόλος δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες. Ο Maguire υποδύθηκε το «Συγγραφέα» που συνομιλούσε τακτικά στην ταινία με τον κεντρικό ήρωα, ωστόσο ο Ang Lee επέλεξε έναν λιγότερο γνωστό ηθοποιό για τον συγκεκριμένο ρόλο. Ο λόγος για τον Rafe Spall που συμμετείχε και στον «Προμηθέα» του Ridley Scott.

Rachel Weisz – «To The Wonder» rachel

«Απ’ ό,τι φαίνεται, ο ρόλος μου έχει κοπεί. Είχα την εμπειρία να δουλέψω μαζί του, αλλά δε θα έχω τη χαρά να δω τη δουλειά μου», δήλωσε στην ιταλική «La Stampa» η Rachel Weisz φανερά απογοητευμένη από την επιλογή να αφαιρεθεί η ερμηνεία της στην ταινία του Terrence Malick «The Wonder». Η ηθοποιός συμμετείχε στα γυρίσματα για τρεις μήνες στο ρόλο της Dinah, μιας κοντινής φίλης του Ben Affleck.

Chris Cooper – «The Ring» chriscooper

Σε μια σκηνή στο ξεκίνημα της αμερικάνικης έκδοσης του γνωστού θρίλερ «The Ring», ο βραβευμένος με όσκαρ Chris Cooper -που υποδύεται έναν δολοφόνο- δίνει συνέντευξη στη Naomi Watts. Στο τέλος εμφανίζεται ξανά, όταν η Naomi Watts που συνειδητοποιεί τη δύναμη της καταραμένης βιντεοκασέτας, του αφήνει ένα αντίτυπο. Κατά τον Cooper, το κοινό ήθελε περισσότερες σκηνές με τον ήρωα και γι’ αυτό κόπηκε εντελώς ο ρόλος του.

Mickey Rourke – «Λεπτή κόκκινη γραμμή»

Ο Terrence Malick μπορεί να είναι ένας εμβληματικός σκηνοθέτης που προσφέρει στους ηθοποιούς την ξεχωριστή εμπειρία να δουλέψουν μαζί του, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτή η δουλειά θα φτάσει στη μεγάλη οθόνη. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή του Mickey Rourke στην ταινία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, «Λεπτή κόκκινη γραμμή», κόπηκε προς απογοήτευση του διάσημου ηθοποιού, ωστόσο η σκηνή εμφανίστηκε στα extras στα DVD. Ο ίδιος ο Rourke δήλωσε πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες ερμηνείες του.

Harrison Ford – «E.T. Ο Εξωγήινος»

Ο Harrison Ford είχε το ρόλο του διευθυντή στο σχολείο του Elliott, στη θρυλική ταινία «E.T. Ο Εξωγήινος» του Steven Spielberg. Παρόλο που οι σκηνές είχαν γυριστεί με το πρόσωπο του Ford να μην φαίνεται, κόπηκαν όλες οι σκηνές με τον ηθοποιό. Την ίδια χρονιά, το 1982, είχε βγει στους κινηματογράφους και το Blade Runner του Ridley Scot με τον Harrison Ford να κάνει μεγάλη επιτυχία στα box office της Αμερικής. Δείτε παραπάνω την επίμαχη σκηνή που αφαιρέθηκε στο τελικό μοντάζ.

Andy Garcia – «Dangerous Minds» andy

Ο σταρ του Χόλιγουντ Άντι Γκαρσία έχασε την ευκαιρία να είναι ο σύζυγος της Michelle Pfeiffer στην ταινία του 1995 «Dangerous Minds» αφού κατάφερε να… πείσει τους παραγωγούς ότι ο ρόλος του δεν είναι απαραίτητος. Ο χαρακτήρας μάλιστα δεν βρισκόταν στο αρχικό σενάριο, ωστόσο οι παραγωγοί τον κάλεσαν για να συμμετέχει στην ταινία.

Ο ίδιος, δήλωσε στο BlogTalkRadio: «Με κάλεσαν και είπαν ότι ήθελαν να αναπτυχθεί στην ταινία μια ερωτική ιστορία με τη Michelle Pfeiffer. Διάβασα το σενάριο και είπα “Δεν το χρειάζεστε πραγματικά αυτό, αλλά είμαι διαθέσιμος αν με χρειαστείτε”».

«Έγραψαν τη σκηνή για αυτή τη σχέση και τη γυρίσαμε. Πέρασα πολύ ωραία. Γυρίσαμε όλη τη σχέση και αργότερα μου ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν αναγκαίο για τη ροή της ιστορίας το ειδύλλιο, πράγμα που είχα πει κι από την αρχή», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Ellen Pompeo – «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού»

Αρκετό καιρό πριν το «Grey’s Anatomy», η Ellen Pompeo συμφώνησε να παίξει την πρώην κοπέλα του Jim Carrey  σε μια από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες που έχουν βγει μέχρι σήμερα, ωστόσο ο ρόλος της δεν πέρασε το… τελικό μοντάζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο YouTube υπάρχει η σκηνή που συζητά μαζί με τον Carrey. Παρόλο που δεν εμφανίζεται στην ταινία, η εν λόγω σκηνή ήταν μια ευκαιρία να της τονώσει την αυτοπεποίθηση. «Με έκοψαν εντελώς από την ταινία, αλλά ένιωσα μεγάλη επιβεβαίωση που με προσέλαβαν», δήλωσε η Pompeo στο Allure.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.