ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Από σήμερα, 4ήμερο αφιέρωμα με προβολές Ντέιβιντ Λιντς (φωτό)

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Από σήμερα, 4ήμερο αφιέρωμα με προβολές Ντέιβιντ Λιντς (φωτό)

«Στην αλλόκοτη χώρα του Ντέιβιντ Λιντς» τιτλοφορείται το ενδιαφέρον αφιέρωμα στο οποίο θα προβληθούν οι 4 πιο σημαντικές νουάρ ταινίες του. 

Το ονειρικό, εκκεντρικό και παράδοξα γοητευτικό κινηματογραφικό σύμπαν του Ντέιβιντ Λιντς ζωντανεύει στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν τέσσερις αντιπροσωπευτικές ταινίες του Αμερικανού σκηνοθέτη, ενός δημιουργού που έχει καθιερωθεί στο παγκόσμιο σινεμά χάρη στο ιδιόρρυθμο, προσωπικό σκηνοθετικό στυλ του. Πρόκειται για τα φιλμ Eraserhead (1977), Μπλε βελούδο (1986), Ατίθαση καρδιά (1990) και Χαμένη λεωφόρος (1997).

Το «Eraserhead» είναι το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Ντέιβιντ Λιντς, θεωρείται μια από τις πιο καλτ στιγμές του σύγχρονου κινηματογράφου.

Η ταινία «Ατίθαση καρδιά», είναι ενα road movie που απέσπασε ομόφωνα και δικαίως τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 1990.

Η «Χαμένη λεωφόρος» είναι η επιτομή του απρόβλεπτου και οραματικού κόσμου του Ντέιβιντ Λιντς.

Το «Μπλε Βελούδο» μια απο τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη, είναι ένα ανυπέρβλητο θρίλερ με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των Ντένις Χόπερ και Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

Προβολές στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

(Αποθήκη 1, Λιμάνι) τηλ. 2310 508398

Τιμή: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη)

Πέμπτη 10/12

18:30 Eraserhead

21:00 Μπλε βελούδο

Παρασκευή 11/12

18:30 Χαμένη λεωφόρος

21:00 Ατίθαση καρδιά

Σάββατο 12/12

18:30 Μπλε βελούδο

21:00 Χαμένη λεωφόρος

Κυριακή 13/12

18:30 Ατίθαση καρδιά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

21:00 Eraserhead

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.