ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα υποδυθεί τον Στάλιν, με σκηνοθέτιδα τη Φανί Αρντάν (φωτό)

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα υποδυθεί τον Στάλιν, με σκηνοθέτιδα τη Φανί Αρντάν (φωτό)

H ταινία βασίζεται στο γαλλικό μυθιστόρημα του Ζαν-Ντανιέλ Μπαλτασάτ με τίτλο «Le divan de Staline» (2013).

Το ντιβάνι του Στάλιν – αυτή είναι η ελεύθερη μετάφραση του μυθιστορήματος, στο οποίο βασίζεται το σενάριο. Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο ο Γάλλος σούπερσταρ ο οποίος το 2013 για φορολογικούς λόγους αρνήθηκε τη γαλλική υπηκοότητα και απέκτησε τη ρωσική, ανακοίνωσε ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής.

Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται γύρω στο 1950 και αφορά έναν καλλιτέχνη ο οποίος ανέλαβε να φιλοτεχνήσει μνημείο προς τιμήν του Σοβιετικού ηγέτη. 

Η παραγωγή είναι γαλλο-πορτογαλική ωστόσο τα ρωσικά στούντιο Mosfilm, με έδρα τη Μόσχα, θα παραχωρήσουν κοστούμια και άλλες κατασκευές για τα γυρίσματα της ταινίας. 

Οσον αφορά τον Ντεπαρντιέ πάντως, από το 2013 -όταν αγανακτισμένος επειδή κλήθηκε από το γαλλικό κράτος να καταβάλλει φόρο μεγάλης περιουσίας άλλαξε υπηκοότητα- έχει δηλώσει πως σκοπεύει να ασχοληθεί και με άλλα καλλιτεχνικά πρότζεκτ που έχουν θέμα τη νέα του πατρίδα. Συγκεκριμένα θέλει να γυρίσει «ένα ιστορικά ακριβές φιλμ» με θέμα τους Γάλλους πιλότους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πέταξαν στο πλευρό των Σοβιετικών Αεροπορικών Μαχητικών Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οσο για τους Αμερικανούς, ούτε να τους ακούσει! Σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γάλλος ηθοποιός δήλωσε: «Πολέμησαν ο ένας τον άλλο, κατέστρεψαν τους Ινδιάνους, μετά καθιέρωσαν τη δουλεία, μετά έκαναν εμφύλιο πόλεμο. Και αργότερα ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την ατομική βόμβα… Ευχαριστώ πολύ, προτιμώ να είμαι Ρώσος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.