ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι online κριτικοί ψηφίζουν ως καλύτερη ταινία της χρονιάς το “Mad Max: Ο δρόμος της οργής” [φωτό]

Οι online κριτικοί ψηφίζουν ως καλύτερη ταινία της χρονιάς το “Mad Max: Ο δρόμος της οργής” [φωτό]

Η ταινία «Mad Max: Ο δρόμος της οργής», η μεγάλη επιστροφή του Τζορτζ Μίλερ, άφησε πίσω τα φαβορί των υποψηφιοτήτων, «Carol» και «Sicario», στα βραβεία Online Film Critics Society (OFCS).

Η δημιουργία  του Αυστραλού – με ελληνικές ρίζες – σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Τζορτζ Μίλερ, η οποία αφηγείται το νέο κεφάλαιο τής μετα – αποκαλυπτικής ιστορίας, που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, εκτός από το πρώτο  βραβείο της διεθνούς ένωσης των online κριτικών, απέσπασε επίσης τα βραβεία Μοντάζ, Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας.

JASIN BOLAND

Με τον Τομ Χάρντι, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον Μελ Γκίμπσον για τον ρόλο του Μαξ Ροκατάνσκ, τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Σαρλίζ Θερόν και τους Νίκολας Χουλτ, Χιου Κέις – Μπερν, Τζος Χέλμαν, Νέιθαν Τζόουνς, Ζόι Κράβιτς, Ρόσι Χάντινγκτον – Γουάιτλι και Άμπεϊ Λι, η τρισδιάστατη περιπέτεια δράσης και επιστημονικής φαντασίας  μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Max βρίσκεται αντιμέτωπος με την αυτοκράτειρα Φιουριόσα, η οποία δραπετεύει με τη συμμορία της, με προορισμό την Άγονη Γη.

 

Η Κέιτ Μπλάνσετ στο «Carol».

Το «Carol» του Τοντ Χέινς, που διεκδικούσε βραβεία σε έξι κατηγορίες, πρώτευσε στις γυναικείες ερμηνείες κερδίζοντας τα βραβεία Α΄ Γυναικείου για την Κέιτ Μπλάνσετ και Β΄ Γυναικείου για την Ρούνεϊ Μάρα, αλλά και το βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου. Αντίθετα, το υποψήφιο σε επίσης έξι κατηγορίες «Sicario», δεν κέρδισε τίποτα.

 

Ο Μάικλ Φασμπέντερ απέσπασε το πρώτο βραβείο για το «Steve Jobs».

Στις ανδρικές ερμηνείες, ο Μάικλ Φασμπέντερ απέσπασε το πρώτο βραβείο για το «Steve Jobs» και το δεύτερο ο  Όσκαρ Άιζακ για την ερμηνεία του στο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Ex Machina».

 

Ο  Όσκαρ Άιζακ στο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Ex Machina».

Στα υπόλοιπα βραβεία, το δράμα του Ταϊβανέζου δημιουργού Χου Χσιάο Χσιέν,  «The Assassin»,  αναδείχθηκε καλύτερη μη αγγλόφωνη ταινία της χρονιάς, το «Inside Out» (Τα Μυαλά Που Κουβαλάς), της Pixar, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, ενώ το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απέσπασε το ήδη πολυβραβευμένο «The Look of Silence» (Η Όψη της Σιωπής).

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η νέα δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου, «The lobster», συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις δέκα καλύτερες φεστιβαλικές ταινίες της χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.