Υποψηφιότητα της ταινίας “Αστακός” του Λάνθιμου για τα βρετανικά Όσκαρ Bafta [φωτό]

Υποψηφιότητα της ταινίας “Αστακός” του Λάνθιμου για τα βρετανικά Όσκαρ Bafta [φωτό]

Πρώτες στην κούρσα των βραβείων Bafta για το 2016 οι ταινίες, «Carol» και η «H Γέφυρα των Κατσκόπων» με 9 υποψηφιότητες. 

Τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Bafta, τα βρετανικά «Όσκαρ», όπως ονομάζονται ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική ακαδημία κινηματογράφου. Οκτώ υποψηφιότητες συγκεντρώνει το «The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου.

Μόλις 4 υποψηφιότητες για το νέο Star Wars που σπάει ταμεία και μια υποψηφιότητα  για τον «Αστακό» («The Lobster») του Γιώργου Λάνθιμου στην κατηγορία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας μιας και αποτελεί συμπαραγωγή Βρετανίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας. 

Leonardo DiCaprio «The Revenant»

Οκτώ υποψηφιότητες συγκεντρώνει το «The Revenant» «Η Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου  με οικοδεσπότη τον Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι.

Michael Fassbender υποψήφιος για το «Steve Jobs»

Καλύτερος ηθοποιός πρώτου ανδρικού ρόλου

Bryan Cranston για την ταινία «Trumbo», Matt Damon για το «The Martian», Leonardo DiCaprio για το «The Revenant», Michael Fassbender για το «Steve Jobs» και Eddie Redmaybe για το «The Danish Girl».

Maggie Smith υποψήφια για το «The Lady in the Van»

Καλύτερη ηθοποιός πρώτου γυναικείου ρόλου

Cate Blanchett για την ταινία «Carol»,Brie Larson για το «Room», Saoirse Ronan για το «Brooklyn», Maggie Smith για το «The Lady in the Van» και Alicia Vikander για το «The Danish Girl».

Οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες 

Bridge of Spies (9)

Carol (9)

The Revenant (8)

Mad Max: Fury Road (7)

Brooklyn (6) 

The Martian (6)

The Big Short (5) 

The Danish Girl (5)

Ex Machina (5)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Star Wars: The Force Awakens (4)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.