ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

13 ταινίες της Disney για το 2016 [φωτό, βίντεο]

13 ταινίες της Disney για το 2016 [φωτό, βίντεο]

Το σερί των κινηματογραφικών επιτυχιών της Disney φαίνεται πως θα κρατήσει και το 2016. Μετά από μία «χρυσή» χρονιά που έκλεισε θριαμβευτικά με το «Πόλεμος των άστρων: Η Δύναμη ξυπνά» (οι συνολικές εισπράξεις σχεδόν 5,5 δισ. ευρώ για όλες τις ταινίες το πιστοποιούν αυτό), η Disney έχει ετοιμάσει ένα «μπουκέτο» 13 παραγωγών για τη φετινή χρονιά που θα καλύψει κάθε γούστο (πλην των πιο hardcore) και κάθε ηλικία. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ταινίες animation, δράματα και ασφαλώς μία ακόμα ταινία “Star wars”.

Η μεγάλη διάσωση (The Finest Hours – 29 Ιανουαρίου, Ελλάδα)

Η πρώτη ταινία της Disney για το 2016 βασίζεται σε μία πραγματική ιστορία: την επιχείρηση της αμερικανικής ακτοφυλακής το 1952 για τη διάσωση 30 ναυτικών. Οι άτυχοι άνδρες είχαν παγιδευτεί μέσα σε ένα βυθιζόμενο τάνκερ κατά τη διάρκεια μίας από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξαν την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Το στόρι θυμίζει αμυδρά «Καταιγίδα» με τον Κλούνεϊ… Πρωταγωνιστούν οι Κρις Πάιν, Έρικ Μπάνα, Κέισι Άφλεκ.

Ζωούπολη (Zootopia – 3 Μαρτίου, Ελλάδα)

Σε μία πόλη που κατοικείται από ομιλούντα ζώα, η λαγουδίνα Τζούντι Χοπς ξεκινά την καριέρα της στην αστυνομία αναλαμβάνοντας την υπόθεση εξαφάνισης μίας ενυδρίδας. Για να φέρει εις πέρας την αποστολή της, αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον Νικ Γουάιλντ, μία αλεπού-απατεώνα, όταν και οι δυο τους γίνονται στόχοι συνωμοσίας.

The Jungle Book (15 Απριλίου, ΗΠΑ)

Η γνωστή πια ιστορία του Μόγλη, του ορφανού αγοριού που μεγάλωσε στη ζούγκλα με τη βοήθεια μιας αγέλης λύκων, μίας αρκούδας και ενός μαύρου πάνθηρα. Τις φωνές των ζώων δίνει η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, από τη Λουπίτα Νιόνγκο και τη Σκάρλετ Γιόχανσον μέχρι τον Ίντρις Έλμπα και τον Κρίστοφερ Γουόκεν.

Captain America: Εμφύλιος πόλεμος (Captain America: Civil War – 5 Μαΐου, Ελλάδα)

Η Marvel επιστρέφει και μάλιστα με μία ταινία στην οποία το στρατόπεδο των «καλών» διχάζεται. Η πολιτική ηγεσία θέλει να θέσει υπό αυστηρότερη επιτήρηση τους υπερήρωες, ο Στιβ Ρότζερς έχει τις ενστάσεις του, ο Τόνι Σταρκ ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή και έτσι οι Εκδικητές χωρίζονται σε δύο αντίπαλες παρατάξεις.

Στην ταινία θα υπάρχουν και νέα entries, όπως ο Black Panther και ο καινούργιος Spider-Man.

Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη (Alice Through the Looking Glass – 26 Μαΐου, Ελλάδα)

Η Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων και πρέπει να ταξιδέψει σε έναν μυστηριώδη νέο κόσμο για να ανακτήσει το μαγικό σκήπτρο που θα σταματήσει τον σατανικό Άρχοντα του Χρόνου από το να μετατρέψει τη Χώρα των Θαυμάτων σε μία έρημη γη. Ο Τζόνι Ντεπεπιστρέφει στον ρόλο του τρελοκαπελά πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη ταινία, ενώ στον ρόλο του Χρόνου θα δούμε τον Σάσα Μπάρον Κοέν.

Ψάχνοντας τη Ντόρι (Finding Dory – 1η Σεπτεμβρίου, Ελλάδα)

Δεκατρία χρόνια μετά την αναζήτηση του Νέμο, ταξιδεύουμε και πάλι στον ωκεανό! Εκεί θα δούμε την Ντόρι να ψάχνει τους γονείς της, αναζητώντας απαντήσεις για το παρελθόν της. ΗΈλεν ΝτεΤζενέρις επιστρέφει για να δανείσει τη φωνη της στην Ντόρι, το ψαράκι που συναντήσαμε και στην προηγούμενη ταινία. 

The BFG (1η Ιουλίου, ΗΠΑ)

Ένα κοριτσάκι συναντά τον Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα (Big Friendly Giant – BFG) που παρά την τρομακτική του όψη είναι ένα καλόψυχο πλάσμα που θεωρείται απόκληρος από τους υπόλοιπους γίγαντες επειδή αρνείται να φάει αγόρια και κορίτσια, όπως συνηθίζει η φυλή του. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ, «πατέρα» των Γκρέμλινς, του Γουίλι Γουόνκα και της Ματίλντα. 

Pete’s Dragon (12 Αυγούστου, ΗΠΑ)

Ένα ακόμα reboot της Disney που μετατρέπει μία ταινία κινούμενων σχεδίων (προβλήθηκε το 1977) σε ταινία ζωντανής δράσης. Πρόκειται για την ιστορία ενός δεκάχρονου ορφανού αγοριού, ο οποίος ζει στο δάσος με ένα τεράστιο πράσινο δράκο, τον Έλιοτ. Ο Έλιοτ, μάλιστα, μοιάζει πάρα πολύ με τον δράκο των ιστοριών που διηγείται στα παιδιά της περιοχής ο ξυλογλύπτης κύριος Μίτσαμ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ).

Queen of Katwe (χωρίς επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας)

Μία ταινία που επίσης βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Αφηγείται τη ζωή της Φιόνα Μουτέσι, ενός κοριτσιού από την Ουγκάντα που αναγκάστηκε να παρατήσει το σχολείο ενώ ήταν εννέα χρονών, καθώς η οικογένειά της δεν άντεχε οικονομικά (ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν τριών), ωστόσο κατάφερε να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα σκακιού και από τότε εξελίχθηκε σε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Στον ρόλο της ηρωίδας, η Λουπίτα Νιόνγκο, της οποίας το αστέρι λάμπει λαμπρό αυτήν την περίοδο.

Doctor Strange (4 Νοεμβρίου, ΗΠΑ)

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εισβάλλει στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel ως Doctor Strange, ο νευροχειρούργος που ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα του στερεί την ικανότητα να εξασκήσει το επάγγελμά του και τελικά εξελίσσεται σε μύστη της μαγείας και του απόκρυφου και σε υπερασπιστή του κόσμου μας. Στο καστ συναντάμε επίσης τον Τσιούετελ Ετζίοφορ, τηνΤίλντα Σουίντον, τον Μαντς Μίκελσεν και τη Ρέιτσελ ΜακΆνταμς. 

Moana (23 Νοεμβρίου, ΗΠΑ)

Μία ταινία animation με άρωμα… Ειρηνικού. Η Μοάνα είναι μία έφηβη που θα ταξιδέψει στον ωκεανό με τον ημίθεο Μάουι (Ντουέιν “The Rock” Τζόνσον) για να ολοκληρώσει μία αποστολή που είχαν αφήσει ανεπλήρωτη οι πρόγονοί της και να σώσει τη φυλή της.

Rogue One: A Star Wars Story (16 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ)

Η πρώτη αυτοτελής ταινία που βασίζεται στον κόσμο του «Πολέμου των Άστρων» έρχεται για να ικανοποιήσει προσωρινά την ανυπομονησία μας για την προβολή του επεισοδίου VIII το 2017. Στο “Rogue One”, το οποίο εκτυλίσσεται μετά την «Εκδίκηση των Σιθ» και πριν από το «Μια νέα ελπίδα», μία ομάδα Επαναστατών επιχειρεί να κλέψει τα σχέδια κατασκευής του Άστρου του Θανάτου. Η έκπληξη στο καστ είναι η παρουσία του Φόρεστ Γουίτακερ, ενώ πρωταγωνιστούν και η Φελίσιτι Τζόουνς και Μαντς Μίκελσεν. Στις ΗΠΑ κάνει πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου. Εάν δεν προβληθεί τότε κάποια ναυαρχίδα του ελληνικού κινηματογράφου, ίσως η ημερομηνία να είναι η ίδια και για τη χώρα μας.

The Light Between Oceans (χωρίς επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας φαροφύλακας-βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκει ξεβρασμένο στην όχθη ένα μωρό και έναν νεκρό άνδρα. Μαζί με τη γυναίκα του αποφασίζουν να κρατήσουν και να μεγαλώσουν οι ίδιοι το μωρό, κάτι που οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις. Η ταινία στηρίζεται  στο ομότιτλο best-seller (και πρώτο βιβλίο) της Μ. Λ. Στέντμαν. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.