“Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας” του Στίβεν Σπίλμπεργκ τον Ιούνιο στους Κινηματογράφους [βίντεο]

“Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας” του Στίβεν Σπίλμπεργκ τον Ιούνιο στους Κινηματογράφους [βίντεο]

Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 30 Ιουνίου 2016 την ταινία Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας (The Big Friendly Giant) σεσκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Μην σηκωθείς από το κρεβάτι. Μην πλησιάσεις το παράθυρο. Μην κοιτάξεις πίσω από την κουρτίνα… Ποτέ!

Τα ονόματα των Στίβεν Σπίλμπεργκκαι Ρόαλντ Νταλ είναι συνδυασμένα με κάποιες από τις πιο σημαντικές ιστορίες παιδικής και οικογενειακής ψυχαγωγίας. Το 2016, τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία μας με έναν από τους καλύτερους παιδικούς μας φίλους, τον εξωγήινο E.T., ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης ολοκληρώνει ένα μεγάλο και πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ, τον «Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα».

Βασισμένος στην ανοικονόμητη φαντασία του σπουδαίου λογοτέχνη παραμυθά Ρόαλντ Νταλ, έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ο «ΜΦΓ» βαδίζει στον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη, όπως έκαναν στο παρελθόν -και με μεγάλη επιτυχία- οι «Μάγισσες», η «Ματίλντα», ο «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», αλλά και ο «Φανταστικός κος Φοξ», κλασικές πλέον ιστορίες του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα.

Για την προσαρμογή του διάσημου μπεστ σέλερ στον κινηματογράφο, ο Σπίλμπεργκ εμπιστεύτηκε ξανά την αγαπημένη του σεναριογράφο, τη δημιουργό της καταπληκτικής ιστορίας του «E.T.», Μελίσα Μάθισον, για την οποία δυστυχώς ο «ΜΦΓ» αποτελεί το κύκνειο άσμα της καθώς απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι δυο αγαπημένοι παραμυθάδες έρχονται το καλοκαίρι του 2016 για να μας διηγηθούν την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Σόφι, και του Γίγαντα που την μύησε στα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας των Γιγάντων. Ο ΜΦΓ, τον οποίον υποδύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς («Η Γέφυρα των Κατασκόπων»), δεν είναι σαν όλους τους άλλους.

Πρόκειται για έναν φιλικό Γίγαντα που διαφέρει αρκετά από τους υπόλοιπους κατοίκους της Χώρας. Επτάμιση μέτρα ψηλός με τεράστια αυτιά και χαρακτηριστική οσμή, ο ΜΦΓ είναι ένας αξιαγάπητα εσωστρεφής μπουμπούνας. Γίγαντες όπως ο Αιματομπουκάλας (Μπιλ Χέιντερ) και ο Σαρκομπουκοφάγος (Τζεμέιν Κλεμέντ), από την άλλη, είναι διπλάσιοι σε μέγεθος και τουλάχιστον δυο φορές πιο τρομακτικοί από αυτόν, ενώ φημίζονται κιόλας για τη συνήθειά τους να τρέφονται με ανθρώπινο κρέας, τη στιγμή που ο γλυκός μας ΜΦΓ προτιμά το καγγούρι και τη μπουρμπουλάδα!

Από τη στιγμή της άφιξής της στη Χώρα των Γιγάντων και μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ο ΜΦΓ είναι, ουσιαστικά, βαθύτατα ευγενικός κι ευαίσθητος, η δεκάχρονη Λονδρέζα Σόφι είναι τρομαγμένη και γεμάτη απορίες, μιας και ποτέ στη ζωή της δεν είχε γνωρίσει Γίγαντα! Ο ΜΦΓ πήρε μαζί του τη Σόφι μέχρι τη Χώρα των Γιγάντων, όπου μαζεύει όνειρα και τα στέλνει στα παιδιά, διδάσκοντάς της τα πάντα σχετικά με τη μαγεία και τον μυστηριώδη κόσμο των ονείρων. Έχοντας και οι δυο μεγαλώσει μέχρι τότε μόνοι τους στον κόσμο, η συμπάθεια και η αγάπη του ενός για τον άλλον δεν θ’ αργήσει να εκδηλωθεί και να «γιγαντωθεί». Όμως η παρουσία της Σόφι στη Χώρα τράβηξε την ανεπιθύμητη προσοχή κάποιων Γιγάντων οι οποίοι γίνονται ολοένα και πιο εχθρικοί.

Σύντομα, η Σόφι και ο ΜΦΓ θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο, όπου θα επιχειρήσουν να συναντήσουν τη Βασίλισσα (Πενέλοπε Ουίλτον) και να την προειδοποιήσουν για την επικίνδυνη κατάσταση με τους ενοχλητικούς και απειλητικούς Γίγαντες, όμως για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει αρχικά να πείσουν πρώτα την υπηρέτριά της, Μαίρη (Ρεμπέκα Χολ), πως οι Γίγαντες υπάρχουν στ’ αλήθεια. Όταν γίνει αυτό, θα πρέπει πλέον όλοι μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταστρώσουν ένα τέλειο πλάνο για να ξεφορτωθούν τους κακούς Γίγαντες μια για πάντα!

«Είναι μια ιστορία για τη φιλία, την αφοσίωση και την προστασία των φίλων μας. Είναι μια ιστορία που αποδεικνύει πως ακόμη κι ένα μικρό κορίτσι μπορεί να βοηθήσει έναν πελώριο Γίγαντα να λύσει τα προβλήματά του», αναφέρει ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Το βιβλίο «Ο ΜΦΓ», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, κυκλοφόρησε το 1982 και έχει μαγέψει αναγνώστες κάθε ηλικίας από τότε. Η ταινία «Ο ΜΦΓ» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2016, γιορτάζοντας την εκατοστή επέτειο από τη γέννηση του Ρόαλντ Νταλ.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ηθοποιοί: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ

30 Ιουνίου 2016 στους κινηματογράφους από την Odeon

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: culturenow.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.