ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Οι ταινίες που θα προβληθούν στους κινηματογράφους από 28/01 [βίντεο]

Οι ταινίες που θα  προβληθούν στους κινηματογράφους από 28/01 [βίντεο]

Δέκα στον αριθμό οι κινηματογραφικές επιλογές της ερχόμενης εβδομάδας με το πολυαναμενόμενο Κορίτσι από τη Δανία στη μεγάλη οθόνη, μαζί με το μεγάλου μήκους ντεμπούτο τού Γιώργου Ζώη, μια διασκεδαστική σουρεαλιστική σάτιρα, την επιστροφή του Ρόκι και αρκετές ακόμη…

Το Κορίτσι από τη Δανία

Τέσσερις οσκαρικές υποψηφιότητες για ένα transgender δράμα εποχής. Έτοιμος να μιμηθεί τους Σπένσερ Τρέισι και Τομ Χανκς, νικητές του Όσκαρ Α΄ αντρικού ρόλου σε δύο διαδοχικές χρονιές, είναι ο περσινός νικητής Έντι Ρεντμέιν («Η Θεωρία των Πάντων» ), ερμηνεύοντας και πάλι ένα υπαρκτό πρόσωπο. Μετά τον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, ο 33χρονος Λονδρέζος υποδύεται τώρα τον Έιναρ Βέγκενερ, έναν Δανό που στη δεκαετία του ’20 ήταν ο πρώτος ο οποίος προχώρησε επίσημα σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, έχοντας την υποστήριξη της γυναίκας του Γκέρντα (Αλίσια Βικάντερ ).

Τα πράγματα, όμως, θα εξελιχθούν διαφορετικά απ’ ό,τι τα είχε φανταστεί το ζευγάρι, με την άφιξη ενός παιδικού φίλου του Έιναρ να περιπλέκει την κατάσταση, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο ερωτικό τρίγωνο. Με τόσο δυνατή αληθινή ιστορία και τους Ρεντμέιν και Βικάντερ να έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις στο φεστιβάλ του Τορόντο, η ταινία του οσκαρικού Τομ Χούπερ («Ο Λόγος του Βασιλιά», «Οι Άθλιοι» ) είναι ήδη ένα από τα φετινά φαβορί για τα κάθε λογής ετήσια βραβεία.

Η Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη

Σουρεαλιστική σάτιρα του Ζακό Βαν Ντορμέλ («Τοτό ο Ήρωας» ). Το σουρεαλιστικό χιούμορ είναι το μεγάλο ατού της σεναριακά ευφυούς ταινίας του Ζακό Βαν Ντορμέλ («Τοτό ο Ήρωας», «Η Όγδοη Μέρα» ), ο οποίος ξεπερνά με χαμόγελο στα χείλη την πρόσφατη αποτυχία του σοβαροφανούς «Mr Nobody» και μας αποκαλύπτει πως ο Θεός είναι ένας γρουσούζης κάτοικος Βρυξελλών, που διασκεδάζει την ανία του σκαρώνοντας τραγωδίες και καταστροφές στο ανθρώπινο γένος.

Η μικρή κόρη του, όμως, έχει άλλα σχέδια και, αποφασισμένη να ξαναγράψει τους κανόνες του κοσμικού παιχνιδιού, χαλάει το κομπιούτερ του πατέρα της και βγαίνει στους δρόμους αναζητώντας έξι καινούργιους αποστόλους! Τρελή κωμωδία και τρυφερό δράμα συνδυάζονται σε μια απόλυτα πρωτότυπη αλληγορία, μια από τις διασκεδαστικότερες στιγμές του πρόσφατου Φεστιβάλ Κανών (Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών ) και επίσημη πρόταση του Βελγίου για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

On stage αλληγορία με φόντο την «Ορέστεια», μεγάλου μήκους ντεμπούτο του βραβευμένου Γιώργου Ζώη. Μια πειραματική ταινία πάνω στη λειτουργία της θέασης, όπου το ανέβασμα της «Ορέστειας» εξελίσσεται σε μια σύγχρονη τραγωδία, και στα όρια ανάμεσα στον ηθοποιό και στον θεατή, στον θύτη και στο θύμα, είναι δυσδιάκριτα όσο και ανοιχτά σε προσωπικές ερμηνείες. Στο φιλόδοξο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του ο Γιώργος Ζώης (των εντός κι εκτός συνόρων βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους «Casus Belli» και «Τίτλοι Τέλους» ) εκκινεί από την εισβολή πενήντα οπλισμένων Τσετσένων σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας στις 23/10/2002.

Η ταινία του είναι «η διαστολή των πρώτων λεπτών αμφισημίας», όταν δηλαδή το κοινό γοητεύτηκε από αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη χωρίς να καταλαβαίνει αν ήταν μέρος της παράστασης ή όχι. Συνεχίζοντας την καλή σχέση του με το κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας (όπου πρωτοπαίχτηκαν οι δύο μικρού μήκους του ), η ταινία του Ζώη έκανε φέτος παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Ορίζοντες.

Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου

Ο Ρόκι προπονεί το γιο τού πρώην μεγάλου αντιπάλου του και πάει για Όσκαρ! Οι κινηματογραφικοί μύθοι δεν πεθαίνουν… Ειδικά εκείνοι που μάτωσαν πάνω στα πιο βάναυσα ρινγκ. Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, ο Ρόκι επιστρέφει, με την έβδομη ταινία της σειράς να ενώνει την παλιά καραβάνα Σιλβέστερ Σταλόνε με το πιο δυναμικό κομμάτι της νέας αφροαμερικανικής δημιουργίας.

Ο Ράιαν Κούγκλερ, ο οποίος θριάμβευσε προ διετίας στο Σάντανς με το «Μια Στάση Πριν από το Τέλος», αναλαμβάνει να μετατρέψει τον 28άχρονο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν σε άξιο συνεχιστή του δημοφιλούς πυγμαχικού franchise. Ο ανερχόμενος σταρ ερμηνεύει τον Άντονις Τζόνσον Κριντ, γιο του Απόλο, ο οποίος υπήρξε επάξιος αντίπαλος και μετέπειτα φίλος του Ρόκι Μπαλμπόα. Όλα (ξανα )ξεκινούν λοιπόν όταν ο νεαρός πυγμάχος επισκεφθεί τον ζωντανό θρύλο της Φιλαδέλφειας για να του ζητήσει να αφήσει το εστιατόριό του και να γίνει ο προπονητής του. 

Η Μεγάλη Διάσωση

Θαλασσινή περιπέτεια, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μια ακόμη αληθινή ιστορία αυτοθυσίας μεταφέρεται με εντυπωσιακό τρόπο στην οθόνη. Πρόκειται για τη διάσωση των πληρωμάτων δύο τάνκερ που κόπηκαν στη μέση κατά τη διάρκεια μιας φονικής καταιγίδας στις 18 Φεβρουαρίου 1952. Ο Μπέρναρντ Γουέμπερ ηγήθηκε της δύσκολης αποστολής την οποία οργάνωσε η ακτοφυλακή, έχοντας στη διάθεσή του ένα σκάφος έντεκα μόλις μέτρων!

Ο αταξινόμητος Κρεγκ Γκιλέσπι («Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου», «Ο Λαρς και η Κούκλα του» ) αναλαμβάνει να μεταφέρει το βιβλίο που έγραψαν για το μυθικό συμβάν οι Κέισι Σέρμαν και Μάικλ Τούγκιας, με τον Κρις Πάιν (ο Κερκ του «Star Trek» ) να ρίχνεται στα γιγαντιαία κύματα της Ανατολικής Ακτής. Οι πρώτες εικόνες από την περιπέτεια επιβίωσης είναι πραγματικά εντυπωσιακές, με τον Ισπανό φωτογράφο Χαβιέρ Αγκιρεσαρόμπε («Η Θάλασσα Μέσα Μου», «Θλιμμένη Τζασμίν» ) να συνθέτει έναν κινηματογραφικά συναρπαστικό υδάτινο καμβά. 

Ο Μπράιαν Κράνστον στο ρόλο ενός από τους σπουδαιότερους χολιγουντιανούς σεναριογράφους. Πολυβραβευμένος ως τηλεοπτικός Γουόλτερ Γουάιτ («Breaking bad» ), αλλά περιορισμένος σε δεύτερους κινηματογραφικούς ρόλους, ο Μπράιαν Κράνστον κυνηγά μια οσκαρική υποψηφιότητα ως ο διασημότερος «αόρατος» χολιγουντιανός σεναριογράφος. Θύμα των μακαρθικών διώξεων, ο Ντάλτον Τράμπο κέρδισε δύο Όσκαρ («Διακοπές στη Ρώμη», «The Brave One» ) «κρυμμένος» πίσω από άλλα ονόματα, ενώ αργότερα υπέγραψε ταινίες όπως ο «Σπάρτακος», ο «Πεταλούδας» και το δικής του σκηνοθεσίας «Ο Τζόνι Πήρε τ’ Όπλο του».

Ενδιαφέρον στοίχημα, πάντως, είναι πως το βιογραφικό δράμα πάνω στο διαβόητο παρελθόν της αμερικανικής showbiz σκηνοθετεί ο Τζέι Ρόουτς του «Γαμπρού της Συμφοράς» και της σειράς «Austin Powers».

Ιταλικό κοινωνικό δράμα με φόντο το μεταναστευτικό ζήτημα. Ο Αγίβια πρόσφατα άφησε το σπίτι του στην Μπουρκίνα Φάσο για να αναζητήσει τρόπους να θρέψει τη αδελφή και την κόρη του. Εκμεταλλεύεται τη θέση του σε μια παράνομη οργάνωση διακίνησης ανθρώπων, για να φύγει αυτός κι ο φίλος του από την Αφρική. Βρισκόμενος στην Ιταλία, θα καταφέρει να προσαρμοστεί, αλλά όταν ξεκινούν εντάσεις με την τοπική κοινωνία, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Αποφασισμένος να κάνει τη ζωή του να κυλίσει και πάλι ομαλά, παίρνει μια μεγάλη απόφαση, με κάθε πιθανό κόστος.

Barbie & οι Μυστικοί Πράκτορες

Η Μπάρμπι και οι φίλες της Τερέζα και Ρενέ μεταμορφώνονται από δυναμικές γυμνάστριες σε μυστικούς πράκτορες επικίνδυνων αποστολών. Οι μοναδικές γυμναστικές ικανότητες και η ευλυγισία των τριών κοριτσιών εντοπίζονται από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, η οποία και ζητά τη συνεργασία τους για τη σύλληψη μιας άριστα εκπαιδευμένης διαρρήκτριας που, μέχρι στιγμής, καταφέρνει και ξεγλιστρά από τους πάντες. Έχοντας για εφόδια gadgets τελευταίας τεχνολογίας, μοναδικές μεταμφιέσεις και τρισχαριτωμένα κατοικίδια-ρομπότ, οι τρεις κολλητές καλούνται να αποδείξουν πως η εξυπνάδα και η ομαδική συνεργασία είναι γένους θηλυκού! 

Ο Άλβιν και η Παρέα του: Σκίουροι στο Δρόμο

Το ανήλικο franchise τώρα και σε road movie. Εξαιτίας μιας σειράς παρεξηγήσεων, ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Θίοντορ είναι πεπεισμένοι πως ο Ντέιβ σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στην νέα του κοπέλα, στη Νέα Υόρκη, και να τους παρατήσει. Έχουν μόλις τρεις μέρες μπροστά τους για να τον βρουν και να σταματήσουν την πρόταση γάμου, ώστε να κρατήσουν κοντά τους τον Ντέιβ και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την προσθήκη ενός νέου απαίσιου αδελφού στην παρέα τους! 

The Boy

Αμερικανική ταινία τρόμου. Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό. Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια. Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: athinorama.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.