ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η ταινία για την οποία ντρέπεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο… “κατέβηκε” από το διαδίκτυο! (βίντεο)

Η ταινία για την οποία ντρέπεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο… “κατέβηκε” από το διαδίκτυο! (βίντεο)

Το 1996 η Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κέβιν Κόνολι και τον Τόμπεϊ Μαγκουάιρ στην ασπρόμαυρη ταινία Don’s Plum. Η ταινία περιγράφει μια παρέα φίλων που φιλοσοφεί για την ζωή, καθώς τρώει σε εστιατόριο, ένα βράδυ στο Χόλιγουντ, αλλά, επειδή η ταινία πήγε «άπατη» η προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες δεν κράτησε παρά λίγες ημέρες.

Όμως, όταν ένα χρόνο αργότερα ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έγινε διάσημος με την συμμετοχή του στον «Τιτανικό», ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Μαγκουάιρ, που πρωταγωνίστησε στον Spider Man, ο παραγωγός της ταινίας αποφάσισε να την επαναφέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι δύο ηθοποιοί κατάφεραν με ένδικα μέσα να σταματήσουν την προβολή της σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ όταν η ταινία προβλήθηκε το 2001 στη Γερμανία οι κριτικές ήταν αμφιλεγόμενες. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε από την παραγωγή καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για ταινία μικρού μήκους που θα προβαλλόταν σε ανεξάρτητα κινηματογραφικά φεστιβάλ και όχι για μεγάλου μήκους ταινία.

Ο ηθοποιός, που πληρωνόταν με 500 δολάρια για κάθε μέρα γυρίσματος, όταν ο παραγωγός της ταινίας Dale Wheatley, παρακάμπτοντας την δικαστική απόφαση, χωρίς, ωστόσο να την παραβιάζει, δημιούργησε πρόσφατα μια ιστοσελίδα την freedonsplum.com, μέσω της οποίας όσοι ήθελαν μπορούσαν να δουν την ταινία, κινήθηκε νομικά εναντίον του.

Με δικαστική εντολή που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν οι δικηγόροι του Ντι Κάπριο και του Μαγκουάιρ, η επίμαχη ταινία «εξαφανίστηκε» από το διαδίκτυο, ενώ ο παραγωγός της δήλωσε έξαλλος: «Δεν μπορώ πια να μένω σιωπηλός. Δεν μπορώ πια να επιτρέπω την δυσφήμιση και τα ψέματα κατά της ταινίας Don’s Plum που στιγματίζουν μια μεγάλη δουλειά».

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν φοβάται τους δικηγόρους του ηθοποιού και έγραψε στην ιστοσελίδα του απευθυνόμενος προς αυτόν: «Λεό, αν ακολουθούσες τα βήματα του σκηνοθέτη που θαυμάζεις και έχεις δουλέψει μαζί του περισσότερο από κάθε άλλο, του Μάρτιν Σκορτσέζε, θα φρόντιζες να διατηρείς τον αμερικανικό κινηματογράφο και όχι να τον καταπνίγεις». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.