Στο Μέγαρο μουσικής το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Στο Μέγαρο μουσικής το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Tην Παρασκευή ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τη δημιουργία του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, το οποίο θα έχει την ευθύνη και φροντίδα για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και τη διαχείριση των σχετικών κεφαλαίων.

Η ορκωμοσία του νέου διοικητικού συμβουλίου – που θα είναι 20μελές – θα λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου – ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, 6 Δεκεμβρίου 2018 – στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του σώματος για τα θέματα που χρήζουν αμέσου αντιμετωπίσεως.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει ως εξής:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προχώρησε σε σημαντικά βήματα για την επανέναρξη των εργασιών ανοικοδομήσεως και την ολοκλήρωση του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

Δημιουργήθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου το οποίο θα έχει την ευθύνη και φροντίδα για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και τη διαχείριση των σχετικών κεφαλαίων. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, 6 Δεκεμβρίου 2018, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα λάβει χώρα η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ. από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του σώματος για τα θέματα που χρήζουν αμέσου αντιμετωπίσεως.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα έχει ως εξής: επτά μέλη προέρχονται από την αρχική ενορία-κοινότητα του Αγίου Νικολάου, επτά μέλη διόρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και έξη μέλη θα είναι οι επικεφαλής έξι μεγάλων οργανώσεων (ex-officio), δηλ.: η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου, ο πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Πρεσβυτέρων (κληρικών), ο διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100, ο πρόεδρος του Ταμείου Πίστη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.

Επιπλέον, συνεστήθη ένας νέος οργανισμός, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης με την επωνυμία «Φίλοι του Αγίου Νικολάου» (“Friends of St. Nicholas, Inc.”) ο οποίος και δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις συστάσεις της Εκθέσεως (Φάση 2) που εκπόνησαν η Ειδική Διερευνητική Επιτροπή και η PricewaterhouseCoopers Advisory Services LLC (“PwC”) σχετικά με την ανοικοδόμηση του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Εταιρεία έχει συσταθεί με σκοπό να συγκεντρώνει, να επενδύει, να προσφέρει και να εκταμιεύει κεφάλαια για την κατασκευή και τη βελτίωση του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου. Τα αρχικά μέλη της Εταιρείας (που θα ονομάζονται και «έφοροι») είναι οι Ελέϊν ‘Αλλεν, Όλγα Παυλάκου και Μιχαήλ Ψαρρός. Ο αριθμός των εφόρων προβλέπεται να αυξηθεί έως και 15 και να συμπεριλάβει μέλη από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τα άρθρα συστάσεως της Εταιρείας προβλέπουν ότι η Εταιρεία θα διαλυθεί ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Νικολάου και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία θα διανεμηθούν απ’ ευθείας ή για το όφελος του Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.