ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Oscars 2019: Ποιος είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος, ο έτερος Έλληνας που είναι υποψήφιος

Oscars 2019: Ποιος είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος, ο έτερος Έλληνας που είναι υποψήφιος

Οι δέκα υποψηφιότητες της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στα φετινά βραβεία Oscars είναι πραγματικά ένα μεγάλο κατόρθωμα. Ωστόσο, ο Έλληνας σκηνοθέτης δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος της χώρας μας στα κινηματογραφικά βραβεία.

Κι αυτό γιατί υπάρχει ακόμη ένας Ελληνας κινηματογραφιστής που εργάζεται στο εξωτερικό και είναι υποψήφιος φέτος.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Παλαιοδήμο, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη διεύθυνση φωτογραφίας για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Black Sheep, το οποίο είναι υποψήφιο για Οσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους».

Να σημειωθεί πως ο Έλληνας κινηματογραφιστής έχει κερδίσει Όσκαρ το 2016, για το Stutterer, τη μικρού μήκους ταινία στην οποία ήταν επίσης διευθυντής φωτογραφίας.

Η τελετή απονομή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος

Μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά επειδή είναι μισός Αυστραλός πήγε σε ξενόγλωσσο σχολείο.

Αρχικά εργάστηκε γύρω από την βιοχημεία στην Αγγλία, όταν όμως επέστρεψ στην Ελλάδα για να κάνει το στρατιωτικό του τού δόθηκε η ευκαιρία να κάνει κάποια πορτρέτα για το Esquire και για το Nitro.

Επέστρεψε στην Αγγλία και εργάστηκε ως βοηθός παραγωγού σε μία εταιρεία παραγωγών μουσικών βίντεο. Σήμερα έχει μία εταιρία παραγωγής που κάνει ταινίες μόδας για τα περιοδικά Vogue, Glamour, Cosmopolitan και κάποιες πιο corporate για εταιρίες όπως η Shell, η Jaguar, η Samsung και άλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.