ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιώργος Λάνθιμος: 7 βραβεία BAFTA το “The Favourite”! Η Ελλάδα που αντιστέκεται!

Γιώργος Λάνθιμος: 7 βραβεία BAFTA το “The Favourite”! Η Ελλάδα που αντιστέκεται!

«Τίναξε» την μπάνκα στα φετινά βρετανικά Όσκαρ (BAFTA) ο Γιώργος Λάνθιμος και βάζει πλώρη για τα Οσκαρ!

Με την ταινία του “The Favourite”, ο Έλληνας σκηνοθέτης συγκέντρωσε συνολικά 7 βραβεία! Το επόμενο και ιστορικής σημασίας ραντεβού είναι σε δύο Κυριακές (24.2.2019) στα χρυσά αγαλματίδια των Όσκαρ!

Η μαύρη κωμωδία εποχής του Έλληνα σκηνοθέτη ήταν υποψήφια, συνολικά, για 12 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας, που, όμως, κατέκτησε ο Μεξικανός Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία Roma, μια παραγωγή του Netflix.

Αναλυτικά τα βραβεία: Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο Καλύτερων Κοστουμιών, Βραβείο Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Βραβείο Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Η Ολίβια Κόλμαν, το φαβορί των προγνωστικών για την ερμηνεία της στην ταινία “The Favourite”, κέρδισε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Αλλά και η Ρέιτσελ Βάις (φωτό κάτω), μία από τις τρεις πρωταγωνίστριες του Γ. Λάνθιμου, ξεχώρισε, κερδίζοντας το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου. Υποψήφια για το ίδιο βραβείο ήταν και η συμπρωταγωνίστριά της, Έμα Στόουν.https://twitter.com/hopeldn/status/1094695357735469059

Η ασπρόμαυρη, αυτοβιογραφική ταινία του Κουαρόν απέσπασε, επίσης, τα βραβεία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και καλύτερης φωτογραφίας.

Ο Ράμι Μάλεκ, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Bohemian Rhapsody, κέρδισε για την ερμηνεία του το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Μαχέρσαλα Άλι κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Το Πράσινο Βιβλίο”.

Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου πήγε στο BlacKkKlansman του Σπάικ Λι, ενώ ο Μπράντλεϊ Κούπερ κέρδισε το βραβείο μουσικής για την ταινία “Ένα Αστέρι Γεννιέται”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, με τις αποψινές διακρίσεις του, ο Γ. Λάνθιμος ήταν, αναμφισβήτητα, το πρόσωπο της βραδιάς στην τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.