Αντίστροφη μέτρηση για το χρυσό αγαλματίδιο – Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Λάνθιμου στα Όσκαρ 2019 (βίντεο)

Αντίστροφη μέτρηση για το χρυσό αγαλματίδιο – Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Λάνθιμου στα Όσκαρ 2019 (βίντεο)

Τα φετινά βραβεία Όσκαρ έχουν σημαντικό «άρωμα Ελλάδας» καθώς εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών είναι ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του «Η Ευνοούμενη» (The Favourite).

Οι οικοδεσπότες της φετινής διοργάνωσης θα είναι τελικά τέσσερις παρά την πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου του ABC Entertainment ότι δεν θα υπάρχει παρουσιαστής.

Οι περσινοί νικητές, Άλισον Τζάνεϊ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γκάρι Όλντμαν και Σαμ Ρόκγουελ θα αναλάβουν την παρουσίαση της λαμπερής τελετής όπως ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο Twitter.

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου φιγουράρει ως ένα από τα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ. Ο Έλληνας σκηνοθέτης σάρωσε με δέκα υποψηφιότητες μεταξύ αυτών και ενός από τα «Big 6» αυτό του Όσκαρ Σκηνοθεσιας.

Η φετινή κούρσα έχει δύο ταινίες που ηγούνται. Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν. Από εκεί και πέρα ακολουθούν το «Ένα Αστέρι Γεννιέται»» του Μπράντλεϊ Κούπερ, που συγκεντρώνει 8 υποψηφιότητες.

Μεταξύ αυτών είναι του α’ γυναικείου ρόλου για τη Lady Gaga, η οποία είναι υποψήφια και στην κατηγορία του τραγουδιού αλλά και του α’ ανδρικού ρόλου για τον ίδιο.

Οκτώ υποψηφιότητες και το «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» του Άνταμ Μακ Κέι, με τους πρωταγωνιστές του, Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Ρόκγουελ και Εϊμι Ανταμς, να είναι υποψήφιοι στις κατηγορίες α’ ανδρικού, β’ ανδρικού και β’ γυναικείου ρόλου, αντίστοιχα.

Τέλος η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου χάρισε 7 υποψηφιότητες στο «Black Panther» του Ράιαν Κούγκλερ και 6 στο «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι, με τον σκηνοθέτη να κερδίζει κι ο ίδιος μία θέση στην πεντάδα σκηνοθεσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Green Book» του Πίτερ Φαρέλι και «Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ ισοβάθμησαν με 5 υποψηφιότητες η καθεμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.