Όσκαρ 2019: Αφιέρωμα στον Λάνθιμο από το IMDb! (βίντεο)

Όσκαρ 2019: Αφιέρωμα στον Λάνθιμο από το IMDb! (βίντεο)

Αφιέρωμα στον Γιώργο Λάνθιμο έκανε η διάσημη κινηματογραφική ιστοσελίδα IMDb ενόψει της μεγάλης βραδιάς των Oscar.

Η στιγμή της 91ης τελετής απονομής των βραβείων OSCAR πλησιάζει. Ο χρόνος, πλέον, μετρά αντίστροφα για την ώρα που «Η Ευνοούμενη» («The Favourite«) του Γιώργου Λάνθιμου θα αναμετρηθεί με τους υπόλοιπους υποψήφιους για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι. Η ταινία, που εξέπληξε τους πάντες μεταφράζοντας την καθολική κριτική αποδοχή της σε 10 υποψηφιότητες για OSCAR, αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη σε αρκετές από αυτές και οι πιθανότητες να ακούσουμε ένα ελληνικό όνομα ανάμεσα στους νικητές είναι πολλές.

Αναλυτικά η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί OSCAR στις εξής κατηγορίες:

καλύτερης ταινίας

καλύτερης σκηνοθεσίας

πρωτότυπου σεναρίου

καλλιτεχνικής διεύθυνσης

φωτογραφίας

καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη

κοστουμιών

α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και

διπλή υποψηφιότητα β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Λίγες ώρες, λοιπόν, πριν η ταινία «Η Ευνοούμενη» («The Favourite«) δοκιμαστεί στην αρένα των βραβείων OSCAR, το IMDb, το περίφημο κινηματογραφικό site με την ιδιαίτερα μεγάλη αποδοχή κι επισκεψιμότητα, δημιούργησε ένα βίντεο – αφιέρωμα στον Γιώργο Λάνθιμο και τις ταινίες του, με αποσπάσματα από τα έργα του, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τις τεχνικές και τη θεματολογία που χρησιμοποιεί ο Έλληνας σκηνοθέτης.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Matt Detisch για το ΙMDb:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.