ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι αξέχαστες στιγμές των βραβείων Όσκαρ – Ο γυμνός, η τούμπα και η πιο διάσημη selfie (φώτο-βίντεο)

Οι αξέχαστες στιγμές των βραβείων Όσκαρ – Ο γυμνός, η τούμπα και η πιο διάσημη selfie (φώτο-βίντεο)

Λίγες ώρες πριν αρχίσει η 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ, «βουτάμε» στο παρελθόν και θυμόμαστε τις στιγμές που έμειναν αξέχαστες με το πέρασμα του χρόνου.

Η μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ είναι γεμάτη γέλια και δάκρυα αλλά και στιγμές που μένουν στην ιστορία για διαφορετικούς λόγους. Από έναν γυμνό που… έκοβε βόλτες στη σκηνή μέχρι το λάθος στην ανακοίνωση της καλύτερης ταινίας, αυτές είναι κάποιες από τις στιγμές σε τελετή απονομής Όσκαρ που έμειναν αξέχαστες!

Ο πιο σύντομος ευχαριστήριος λόγος

Ο «άρχοντας» του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ είχε προταθεί για 5 Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας του αλλά κέρδισε το 1968 και μάλιστα όχι με «κανονικό» βραβείο αλλά με το τιμητικό «Irving G. Thalberg Memorial Award». Προφανώς δυσαρεστημένος, ο Χίτσκοκ ανέβηκε στη σκηνή και εκφώνησε έναν από τους πιο σύντομους ευχαριστήριους λόγους στην ιστορία των βραβείων: «Σας ευχαριστώ».

Η μικρότερη νικήτρια στην ιστορία

Ήταν το 1974 και η Τέιτουμ Ο” Νιλ (κόρη του ηθοποιού Ράιαν Ο” Νιλ) ήταν μόλις 10 χρονών. Κερδίζοντας στο Όσκαρ Β” γυναικείου ρόλου, για την ταινία «Paper Moon», έγινε η νεότερη ηθοποιός που τιμήθηκε με το χρυσό αγαλματάκι.

Το 12λεπτο χειροκρότημα

Το μεγαλύτερο κομμάτι της σπουδαίας καριέρας του Τσάρλι Τσάπλιν προυπήρξε των Όσκαρ αλλά το 1972, τιμώντας τη μοναδική συνεισφορά του στον κινηματογράφο, η Ακαδημία του απένειμε ένα τιμητικό βραβείο. Το χειροκρότημα που ακολούθησε της απονομής, κράτησε 12 ολόκληρα λεπτά με όλη την αίθουσα όρθια να αποτείει φόρο τιμής στον εκπληκτικό αυτό καλλιτέχνη.

Ο Μάρλον Μπράντο και η Ινδιάνα

Όταν ο «Ντον Βίτο Κορλεόνε» του «Νονού» κέρδισε το Όσκαρ το 1973, δεν παραβρέθηκε στην τελετή. Έστειλε όμως στη θέση του μια γυναίκα, την ακτιβίστρια Ινδιάνα Απάτσι «Littlefeather», η οποία μίλησε εκ μέρους το. «Λυπάται αλλά δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το πολύ γενναιόδωρο βραβείο. Και ο λόγος είναι, η μεταχείριση των Ινδιάνων σήμερα, από την βιομηχανία του κινηματογράφου», εξήγησε εκ μέρους του Μάρλον Μπράντο.

Ένας γυμνός στη σκηνή

Ο Ντέιβιντ Νίβεν ετοιμαζόταν να παρουσιάσει την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία με τη σειρά της θα ανακοίνωνε την καλύτερη ταινία της χρονιάς. Ήταν το 1974 και «γράφτηκε» μια από τις πλέον αξέχαστες στιγμές των Όσκαρ, όταν ξαφνικά πετάχτηκε στη σκηνή κι έτρεξε από τη μια άκρη στην άλλη, ένας γυμνός άνδρας. Επρόκειτο για τον Ρόμπερτ Όπελ, φωτογράφο και ιδιοκτήτη γκαλερί τέχνης.

Η Χάτι Μακντάνιελ έγραψε ιστορία

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 10 χρόνια για να κερδίσει μια Αφροαμερικανή, βραβεία. Ήταν το 1940 και το «Όσα παίρνει ο άνεμος» σάρωνε τα βραβεία. Το Όσκαρ β” γυναικείου ρόλου πήγε στην Μακντάνιελ, για το ρόλο της ως «Μάμι» και γράφτηκε ιστορία. Όμως ο φυλετικός διαχωρισμός παρέμενε ισχυρός στις Η.Π.Α. κι έτσι, αν και βραβευμένη, η Μακντάνιελ δεν έκατσε με το υπόλοιπο καστ της ταινίας αλλά υποχρεώθηκε να καθίσει στο βάθος της αίθουσας.

Ένας… κύκνος περπατά στο κόκκινο χαλί

Είθισται στα Όσκαρ οι ηθοποιοί θα βάζουν τα δυνατά τους προκειμένου να εμφανιστούν λαμπεροί στο κόκκινο χαλί και να κλέψουν την παράσταση. Το 2001, η τραγουδίστρια Μπιορκ, υποψήφια στην κατηγορία καλύτερου τραγουδιού, το κατάφερε! Όχι γιατί είχε το πιο όμορφο φόρεμα αλλά γιατί έβαλε πάνω της έναν κύκνο (ευτυχώς, ψεύτικο) και εμφανίστηκε… περήφανη μπροστά στους φωτογράφους.

Η πιο επική… τούμπα

Η Τζένιφερ Λόρενς είναι διάσημη «γκαφατζού» και δεν ντρέπεται για αυτό. Η πιο προβεβλημένη «επιτυχία» της ήταν το 2013, όταν σκόνταψε κι έπεσε στα σκαλιά ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Α” γυναικείου ρόλου για το «Οδηγός Αισιοδοξίας». Κοκκινίζοντας λίγο αλλά χωρίς να χάσει το χιούμορ της, παρέλαβε το Όσκαρ και είπε στο κοινό που τη χειροκροτούσε όρθιο: «Το κάνετε γιατί με λυπάστε. Ντρέπομαι πραγματικά».

H selfie των διάσημων

Το 2014, η παρουσιάστρια της βραδιάς, Έλεν Ντε Τζένερις επιχείρησε να «γονατίσει] το ίντερνετ, με μια selfie και το κατάφερε. Κατάφερε σε ένα κλικ, να αποτυπώσει την Αντζελίνα Τζολί, τον Μπραντ Πιτ, τη Τζούλια Ρόμπερτς, τη Μέριλ Στριπ, τον Μπράντλεϊ Κούπερ και την Τζένιφερ Λόρενς (μεταξύ άλλων) και να φτιάξει την φωτογραφία έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Twitter.

Το μεγαλύτερο λάθος

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2017 και τα 89α Όσκαρ έφταναν στο τέλος τους. Ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ ανακοίνωσαν το βραβείο καλύτερης ταινίας, αναδεικνύοντας το «La La Land». Πανευτυχείς οι συντελεστές ανέβηκαν στη σκηνή και παρέλαβαν τα βραβεία τους, όμως όταν ο παραγωγός της ταινίας πλησίασε το μικρόφωνο και είπε «παρεμπιπτόντως, χάσαμε», η αίθουσα πάγωσε.

«Έγινε ένα λάθος», προσέθεσε ο έτερος παραγωγός της ταινίας, δείχνοντας τον φάκελο με το νικητή. «Moonlight, εσείς κερδίσατε το βραβείο της καλύτερης ταινίας», ανέφερε. Και κάπως έτσι ξέσπασε ένα από το μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία των Όσκαρ. Τελικά ο Μπίτι ανέφερε ότι τους είχαν δώσει λάθος φάκελο (αυτόν που έγραφε το όνομα της Έμα Στόουν για Α” γυναικείο ρόλο στο «La La Land»).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.