Όσκαρ 2019: «Θύελλα» αντιδράσεων για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Green Book

Όσκαρ 2019: «Θύελλα» αντιδράσεων για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Green Book

Η ταινία Green Book έκανε την έκπληξη και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στη χθεσινή μεγάλη κινηματογραφική βραδιά. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι τη νίκη της ταινίας, την οποία σχολίασαν επικριτικά. Δείτε πως αντέδρασε ο Σπάικ Λι.

Η ταινία Green Book, είχε επικριθεί αρκετά πολύ πριν κερδίσει το Όσκαρ. Γράφτηκε εν μέρει από τον γιο του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας Τόνι Βαλελόνγκα, το Νικ Βαλελόνγκα. Κι εδώ φαίνεται ότι ο γιος είναι πιο ρατσιστής από τον πατέρα αφού ήρθαν στην δημοσιότητα tweet του Νικ εναντίον των μουσουλμάνων και υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Πίτερ Φαρελι είχε ζητήσει δημοσίως συγγνώμη γιατί είχε δείξει το πέος του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Δεν είναι τυχαίο που οι Λος Άντζελες Τάιμς χαρακτήρισαν την ταινία την χειρότερη που παίρνει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά το Crash. Χαρακτηρίζουν την ταινία ντροπή. Αποθεώνουν τις ερμηνείες των Μόρτενσεν και Αλι, ωστόσο υπάρχουν πολλά κενά και μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα όσα μετέφερε ο γιος του λευκού πρωταγωνιστή δεν είναι η πλήρης αλήθεια. Όταν μάλιστα αποδεδειγμένα δεν ζητήθηκε η συνδρομή της οικογένειας της άλλης πλευράς, του Ντον Σίρλεϊ δηλαδή, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν.

Και είναι και η επική αντίδραση του Σπάικ Λι. Αφού ήπιε και ξαναήπιε γουλιές από την σαμπάνια του είπε ειρωνικά: «Ο διαιτητής δεν σφύριξε σωστά!». Νωρίτερα, λέγεται ότι ο Σπάικ Λι στο άκουσμα του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μόνο που δεν έσπασε ό,τι βρήκε μπροστά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός όμως από τον Σπάικ Λι αυτό που σχολιάστηκε τόσο από τα αμερικανικά ΜΜΕ όσο και από τους χρήστες των social media είναι ότι ούτε ένας από τους συντελεστές της ταινίας δεν ευχαρίστησε τον Ντον Σίρλεϊ τον οποίο υποδύθηκε ο Μαχέρσαλα Αλι, και κέρδισε γι’ αυτό το Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου, εκτός από τον ίδιο τον Αλι. Αντίθετα ένας από τους συντελεστές αφιέρωσε το Όσκαρ στην Κάρι Φίσερ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.