«Διαμάχη» Netflix – Σπίλμπεργκ με φόντο τα βραβεία Όσκαρ

«Διαμάχη» Netflix  – Σπίλμπεργκ με φόντο τα βραβεία Όσκαρ

Οι υποψηφιότητες παραγωγών του Netflix στα βραβεία Όσκαρ έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ τοποθετήθηκε δημόσια έναντι αυτού με το συνδρομητικό δίκτυο να απαντά.

«Αγαπάμε τον κινηματογράφο. Και εδώ είναι και ορισμένα πράγματα που αγαπάμε επίσης:

-Πρόσβαση για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν ή ζουν σε πόλεις χωρίς κινηματογράφους

-Να αφήνουμε τον οποιονδήποτε και οπουδήποτε να απολαμβάνει τις νέες κυκλοφορίες την ίδια στιγμή.

-Να δίνουμε στους κινηματογραφιστές περισσότερους τρόπους να μοιράζονται την τέχνη τους», γράφει το σχετικό tweet.

Η ταινία Ρόμα του Netflix, σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν, είχε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά κέρδισε τρεις. Αναμενόταν ότι θα κερδίσει και το βραβείο καλύτερης ταινίας, ωστόσο έχασε από το Green Book.

Ωστόσο, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, βραβευμένος σκηνοθέτης και μέλος της Ακαδημίας, έθεσε ζήτημα για τις ταινίες του συνδρομητικού δικτύου, λέγοντας ότι θα πρέπει να διαγωνίζονται για τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy, καθώς όπως ανέφερε, η εταιρεία κάνει παραγωγή σε τηλεοπτικές ταινίες.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των μελών της Ακαδημίας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το IndieWire.

To Netflix πάντως, κυκλοφορεί ορισμένες από τις ταινίες του σε κινηματογράφους για ορισμένες εβδομάδες, με στόχο να μπορούν να διεκδικήσουν βραβεία για θεσμούς όπως τα Όσκαρ.

Σύμφωνα με τον Σπίλμπεργκ, η μεγαλύτερη συνεισφορά των κινηματογραφιστών είναι να δίνουν στο κοινό την εμπειρία της κινηματογραφικής αίθουσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και το Netflix δεν αναφέρθηκε στην απάντησή του ούτε στον Σπίλμπεργκ, ούτε στα Όσκαρς, επιχειρεί να εξηγήσει τις θέσεις του λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι θα συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση των Όσκαρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.