ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Avengers Endgame: Η Marvel σπάει μια παράδοση 21 ταινιών

Avengers Endgame: Η Marvel σπάει μια παράδοση 21 ταινιών

Μιλάμε για μια δεκαετία και 21 ταινίες. Η 22η ήταν η κορωνίδα όλων, ο λόγος που έγιναν όλες οι προηγούμενες. Ήταν ένα τέλος. Κορύφωση μεν, αλλά το τέλος. Γιατί τα πράγματα αρέσκονται να τελειώνουν στο κορυφαίο σημείο τους. Και η Marvel το ήξερε καλά. Οι πρωταγωνιστές του Avengers Endgame το γνώριζαν καλά.

Επομένως δε μπορούσαν να ισχύσουν οι συνήθεις τακτικές. Έπρεπε να σπάσει η συνήθεια για να αποκτήσει αξία το φινάλε, αλλά και η επόμενη αρχή. Η περίφημη 4η φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Έτσι, στην ταινία που κυκλοφόρησε χθες στις ελληνικές αίθουσες, δεν υπάρχει η post-credit σκηνή που έχουν όλες οι προηγούμενες ταινίες. Κάποιες μάλιστα, όπως το Guardians of the Galaxy 2, είχαν δύο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Avengers Endgame έπρεπε να κλείσει με διαφορετικό τρόπο. Οι αδερφοί Ρούσο, οι σκηνοθέτες τόσων ταινιών της Marvel, επέλεξαν να μην έχουν σκηνή πλοκής ή περιεχομένου μετά τους τίτλους τέλους. Επέλεξαν να δώσουν έναν αποχαιρετισμό στα 6 ιδρυτικά μέλη των Avengers, αλλά και να τιμήσουν τον Σταν Λι που πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο.
Ένα χαρακτηριστικό που έχουν τα credits στο τέλος, αφορούν τον ήχο. Υπάρχει μια γνωστή ηχητική υπόκρουση. Είναι ο ήχος που έκανε ο Τόνι Σταρκ όταν έφτιαχνε την πρώτη του στολή. Κι αυτό έχει την αξία του σε σύνδεση με το πως τελειώνει η ταινία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να κάτσεις για το post-credit. Ίσα ίσα που έχει την ίδια συναισθηματική μέθεξη με μια σκηνή περιεχομένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.