ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο σφυρί η έπαυλη του «όσα παίρνει ο άνεμος» (φωτο)

Στο σφυρί η έπαυλη του «όσα παίρνει ο άνεμος» (φωτο)

Ο νοσταλγικά ρομαντικός ο οποίος, ταυτοχρόνως, έχει την οικονομική επιφάνεια μπορεί έως τις 25 Ιουλίου να συμμετάσχει στη δημοπρασία της έπαυλης Twelve Oaks, του πατρικού του Άσλεϊ Ουίλκς που ήταν η εμμονή της Σκάρλετ Ο’Χάρα στο «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Αν και η συγγραφέας Μάργκαρετ Μίτσελ εν πολλοίς αρνήθηκε να εμπλακεί στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματός της, μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με την εταιρεία του Ντέιβιντ Σέλζνικ για έναν και μόνο λόγο: να του ταχυδρομήσει απόκομμα εφημερίδας με τη φωτογραφία μιας συγκεκριμένης έπαυλης στην Πολιτεία της Τζόρτζια, προτείνοντας να την χρησιμοποιήσουν για το Twelve Oaks, το πατρικό του Άσλεϊ Ουίλκς (τον οποίο υποδυόταν ο Λέσλι Χάουαρντ).

80 χρονια από την επιτυχία του «Οσα παίρνει ο άνεμος»

Τώρα, 80 χρόνια μετά τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, που πολλοί κατηγόρησαν ως ρατσιστική, η έπαυλη είναι προς πώληση.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες δαπάνησαν, το 2017, περί τα 2 εκατομμύρια δολάρια για να ανακαινίσουν το σπίτι.

Βασιζόμενοι σε φωτογραφίες, διατήρησαν το πνεύμα της εποχής -πατώματα, πολυελαίους- αλλά ενσωμάτωσαν και νέες τεχνολογίες: ρύθμιση εξ αποστάσεως των καπνοδόχων (πέντε) και των τζακιών (12), σταθμοί φόρτισης Tesla και Copper Creek για αυτοκίνητα και αμαξίδια του γκολφ, σύστημα ενδοεπικοινωνίας (930 τετραγωνικά μέτρα είναι αυτά).

Η έπαυλη καυχάται για 12 υπνοδωμάτια, 11 λουτρά, τραπεζαρία για 40 άτομα, τρία δωμάτια για πλύση, επίσημη αίθουσα υποδοχής, πισίνα με κιόσκι και πάνω από 12 χιλιάδες τετραγωνικά κήπους.

Το κιόσκι στην βεράντα με την πισίνα

Επιπλέον, μια σύντομη βόλτα μπορεί να φέρει τον ένοικο στην ιστορική πλατεία της πόλης Κόβινγκτον, γνωστής ως «το Χόλιγουντ του Νότου» (πάμπολλες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες έχουν γυριστεί εκεί. Μεταξύ των τελευταίων, οι «Remember the Titans» το 2000, «Sweet Home Alabama» το 2002 και «Selma» το 2014).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σπίτι έχτισε το 1836 ο δικαστής Τζον Χάρις. Μετά τον αμερικανικό Εμφύλιο, κάποιος, ονόματι Ρόμπερτ Φράνκλιν Ράιτ, το αγόρασε για 1.000 δολάρια. Σήμερα, είναι πιο ακριβό: η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.