ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων προειδοποιούν για το «Τζόκερ»: «Είναι για άνω των 18 – Τα παράπονά σας στις Αρχές»

Οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων προειδοποιούν για το «Τζόκερ»: «Είναι για άνω των 18 – Τα παράπονά σας στις Αρχές»

Όποιος καεί με τον χυλό… φυσάει και το γιαούρτι. Η λαϊκή ρήση ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των ιδιοκτητών κινηματογράφων, οι οποίοι μετά τα χθεσινά ευτράπελα έχουν αναρτήσει σε εμφανή σημεία προειδοποιητικά σημειώματά σχετικά με την… ακαταλληλότητα της ταινίας «Τζόκερ».

Η επέμβαση της Αστυνομίας σε δύο αίθουσες, το Σάββατο στο Μαρούσι και την Κυριακή στην Κυψέλη, μετά από καταγγελίες ότι την παρακολουθούν ανήλικοι και τις προσαγωγές τους, προκάλεσε και πολιτική αναταραχή με αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Όπως προέκυψε βέβαια, από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την καταγγελία την έκαναν δύο γυναίκες, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού στην αστυνομία η οποία αναγκάστηκε να πάει στις αίθουσες και επειδή η καταλληλότητα της ταινίας έχει «βγει» με βάση νόμο του 1937 , η ΕΛ.ΑΣ. έπρεπε να βγάλει τους ανήλικους από τις αίθουσες.

Μάλιστα, η Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στις δύο γυναίκες που ανήκουν στο προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη επιτροπής η οποία εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών και έχουν μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες τόνισε οργίλα: «Κινήθηκαν πέραν των αρμοδιοτήτων τους, δεν είχαν ενημερώσει. Αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους».

Μάλιστα η κυρία Μενδώνη, τονίζοντας ότι εύλογα ο κόσμος απόρησε βλέποντας τις Αρχές να μπαίνουν στις αίθουσες κινηματογράφων.

Σε κάθε περίπτωση η αναταραχή που επεκράτησε στην κοινή γνώμη οδήγησε τους υπεύθυνους των κινηματογραφικών αιθουσών όπου παίζεται η ταινία να αναρτήσουν σε εμφανή θέση ένα χαρτί στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Δεν επιτρέπεται η είσοδος ΑΝΗΛΙΚΩΝ σε ταινίες ούτε με την άδεια ή τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα. Για παράπονα ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στις αρμόδιες δημόσιες αρχές όχι στο προσωπικό του κινηματογράφου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.