Joker: Η σκηνή που o Χοακίν Φίνιξ αυτοσχεδίασε πάνω στο Soundtrack (βίντεο)

Joker: Η σκηνή που o Χοακίν Φίνιξ αυτοσχεδίασε πάνω στο Soundtrack (βίντεο)

Η δημιουργός της μουσικής του Joker αποκάλυψε πως ο Χοακίν Φίνιξ αυτοσχεδίασε πολλές σκηνές της ταινίας βασιζόμενος στο Soundtrack.

Ο Χοακίν Φίνιξ οδεύει σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά για το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του, με την ταινία Joker να αναδεικνύεται ως η πιο επιτυχημένη ταινία προερχόμενη από κόμικ όλων των εποχών. Το φιλμ είναι ταυτόχρονα και η εμπορικότερη ταινία «μόνο για ενηλίκους», καθώς ξεπέρασε το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις.

Μιλώντας στο goldderby.com η συνθέτης που ανέλαβε την πρωτότυπη μουσική της ταινίας Joker, Χίλντουρ Γκουοναντοτίρ εξηγεί πως εξεπλάγην όταν της προτάθηκε να συνεργαστεί για την μουσική του φιλμ. Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα αν ήταν «πράγματι ο σωστός άνθρωπος για να συνθέσει τη μουσική σε μια ταινία υπερηρώων». Ωστόσο, όπως σημειώνει η ίδια στη συνέχεια, διαβάζοντας το σενάριο συνειδητοποίησε πως η ταινία Joker αγγίζει «θέματα που είναι πολύ πιοπ βαθιά και πολύ πιο επίκαιρα» και έτσι είπε το «ναι».

Για την συνθέτη του Joker, η ταινία «δεν ήταν σε καμιά περίπτωση μια ταινία υπερηρώων, αλλά μια ιστορία για τις συναισθηματικές εκφάνσεις και την διαταραχή κάποιου που κακομεταχειρίστηκε έντονα». Η Γκουοναντοτίρ σχολιάζει πως ενδιαφερόταν πολύ να εξερευνήσει «την εσωτερική διαδρομή του χαρακτήρα, σκιαγραφώντας το παρελθόν του και από που προέρχεται».

Όπως λέει, «ήταν σημαντικό για εμένα η μουσική να μοιάζει σαν να βρίσκεται στο μυαλό του και πως αυτή θα αποτελεί η φωνή του εσωτερικού του κόσμου». Η συνθέτης ξεκίνησε να γράφει τη μουσική για το Joker πριν ακόμη γυριστεί ακόμη οποιαδήποτε σκηνή της ταινίας.

Ο Χοακίν Φίνιξ βρήκε τον Joker μέσα από τη μουσική
Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το στόρι που περιγράφει η Γκουοναντοτίρ για τον τρόπο που η ατμοσφαιρική μουσική της βοήθησε τον Χοακίν Φίνιξ να βρει τον χαρακτήρα της ταινίας Joker. «Ο Χοακίν μου είπε πριν από μερικές εβδομάδες πως αντιμετώπιζε δυσκολία στο να βρει την μετάβαση από τον Άρθουρ (τον άνδρα πίσω από τον Joker) στον Joker» λέει και συμπληρώνει πως η μουσική «ξεκλείδωσε την ερμηνεία του σε αυτή τη διαδικασία».

Μάλιστα, η μουσικός αποκαλύπτει πως υπάρχουν σκηνές που δεν είχαν αποτυπωθεί στο σενάριο και οι οποίες προέκυψαν από την αλληλεπίδραση του Χοακίν Φίνιξ με την μουσική της ταινίας Joker. «Γύρισαν πολλά σημεία της ταινίας υπό τους ήχους της μουσικής. Υπάρχουν σκηνές που δεν ήταν γραμμένες στο σενάριο και είναι απλά η αντίδραση του Χοακίν στην μουσική» σημειώνει και περιγράφει πως σε αυτές περιλαμβάνεται και ο χορός το Άρθουρ στο μπάνιο μετά τα πρώτα του εγκλήματα.

«Αυτό που παρακολουθούμε είναι εκείνον να ανταποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο στη μουσική και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο στο οποίο ο Άρθουρ μεταμορφώνεται σε Joker», λέει η Γκουοναντοτίρ μιλώντας στον δημοσιογράφο του μέσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.