ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τολμάς να τις δεις; – Αυτές είναι οι δέκα πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με έρευνα (βίντεο)

Τολμάς να τις δεις; – Αυτές είναι οι δέκα πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με έρευνα (βίντεο)

Η εταιρία broadbandchoices πραγματοποίησε μια έρευνα με τίτλο “Science of Scare Project”, βάζοντας 50 ανθρώπους να παρακολουθήσουν ταινίες τρόμου για περισσότερες από 100 ώρες. Μετρώντας τους καρδιακούς τους παλμούς κατέληξαν σε 35 ταινίες, μέχρι που βρήκαν την ταινία που τους τάραξε περισσότερο από τις υπόλοιπες.

Πρόκειται για την ταινία Sinister του Scott Derrickson, η οποία κατάφερε να ανεβάσει κατά μέσο όρο στους συμμετέχοντες, 88 παλμούς το λεπτό. Το φιλμ κυκλοφόρησε το 2012 με πρωταγωνιστές τους Ethan Hawke, Juliet Rylance και James Ransone. Στην υπόθεση, ένας συγγραφέας που γράφει για αληθινά εγκλήματα βρίσκει βιντεογραφημένο υλικό πάνω στη δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας στο νέο της σπίτι.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι παρακάτω ταινίες:

2. Insidious
3. The Conjuring
4. Herediatary
5. Paranormal Activity
6. It Follows
7. The Conjuring 2
8. The Babadook
9. The Descent
10. The Visit

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικά ακόμα ευρήματα από τη μελέτη:

  • Ο Τζέιμς Γουάν βγήκε ο «βασιλιάς του τρόμου», καθώς τρεις ταινίες του φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα.
  • Οι σύγχρονες ταινίες τρόμου είχαν πολύ καλύτερη απόδοση από τις κλασικές. Ενώ ταινίες όπως το The Exorcist, το Nightmare on Elm Street και το Texas Chainsaw Massacre μπορεί να θεωρούνται καλύτερες ταινίες τρόμου, δεν πτόησαν αυτές που κυκλοφόρησαν πιο πρόσφατα.
  • Η ιαπωνική ταινία τρόμου Audition που κυκλοφόρησε το 1999 σε σκηνοθεσία Takashi Miike, βγήκε η πιο τρομακτική ξενόγλωσση ταινία τρόμου της έρευνας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.