Δ,Παπαμιχαήλ: Η οργισμένη του αντίδραση όταν θεατές γιουχάρισαν την ταινία «Παπαφλέσσας» (φώτο)

Δ,Παπαμιχαήλ: Η οργισμένη του αντίδραση όταν θεατές γιουχάρισαν την ταινία «Παπαφλέσσας» (φώτο)

Η ταινία της Φίνος Φίνος Φιλμς και του Τζέιμς Πάρις «Ο Παπαφλέσσας» προβλήθηκε στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στις 22 Σεπτεμβρίου του 1971.

Από νωρίς το πρωί το κοινό είχε κατακλύσει τα ταμεία προκειμένου να αγοράσει ένα εισιτήριο για να δει την πολυαναμενόμενη ταινία με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Όλοι οι συντελεστές και οι ηθοποιοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και μαζί με τον κόσμο περίμεναν για να εισέλθουν.…

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα mixanitouxronou, όταν έφτασε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τη σύζυγό του, Αλίκη Βουγιουκλάκη, το κοινό τον αποθέωσε. Ο Τύπος της εποχής μάλιστα έγραφε ότι εκείνη την ημέρα έκλεψε τη δόξα από την Αλίκη, ενώ για πρώτη φορά το χειροκρότημα ήταν πολύ πιο έντονο για τον πρωταγωνιστή.

Το ποιος από τους δύο θα προκαλούσε τα πιο πολλά χειροκροτήματα ήταν το αγαπημένο θέμα του Τύπου. Πολλοί δημοσιογράφοι μάλιστα υποστήριζαν ότι η Βουγιουκλάκη αναγκάστηκε να πάρει ηρεμιστικό για να ξεπεράσει το γεγονός ότι το κοινό απογείωσε τον σύζυγό της και όχι εκείνη. Ειδήσεις που ήταν αδύνατο να διασταυρωθούν, αλλά ο κόσμος τις διάβαζε με μανία.

Τα γιουχαϊσματα των θεατών και η πρόταση του Παπαμιχαήλ για κατάργηση του θεσμού

Όταν ξεκίνησε η προβολή της ταινίας, το κλίμα άλλαξε. Μια ομάδα θεατών άρχισε τα γιουχαΐσματα και τις κοροϊδίες σε βάρους του Παπαμιχαήλ, του Φίνου και του παραγωγού Τζέιμς Πάρις. Η προβολή δεν διακόπηκε, αλλά ο πρωταγωνιστής έγινε έξαλλος με τη συμπεριφορά του κοινού.…

«Μίσησα την οργανωμένη οχλαγωγία του Φεστιβάλ. Εκείνων που μετέτρεψαν την αίθουσα σε εξέδρα γηπέδου. Ντροπή τους τέτοια ασέβεια», είπε ο Παπαμιχαήλ στον δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο. Ο ηθοποιός δεν μπορούσε να κρύψει την πικρία του.

Ο ρόλος του Παπαφλέσσα είχε χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως ο «καλύτερος της καριέρας του», ενώ η ταινία είχε θεωρηθεί «υπερπαραγωγή» για τα δεδομένα της εποχής, αφού είχε κοστίσει 12 εκατομμύρια δραχμές. Στις γυρίσματα είχαν συμμετάσχει 3000 στρατιώτες που πήραν μέρος στις κινηματογραφικές μάχες.

Η απογοήτευσή του ηθοποιού ήταν τόσο μεγάλη που δεν δίστασε να ζητήσει και την κατάργηση του θεσμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. «Δεν σεβάστηκαν τίποτε. Εξεπλάγην. Επρόκειτο για ένα φαιδρό συρφετό αγέλης, φανατικών της εξέδρας. Καφενόβιους. Ήρθαν με σκοπό να μετατρέψουν το Φεστιβάλ σε εμποροπανήγυρη. Για αυτό είναι προτιμότερο να καταργηθεί», υπογράμμιζε ο ηθοποιός.…

Η συνέντευξη Παπαμιχαήλ στον Δ. Λυμπερόπουλο στην εφημερίδα «Απογευματινή»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τα επεισόδια και την αγανάκτηση του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η ταινία «Παπαφλέσσας» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Φεστιβάλ. Επίσης, κέρδιζε τα βραβεία «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» και «Αρτιότερης Παραγωγής», ενώ δόθηκε και «Τιμητική Διάκριση» στο Δημήτρη Φωτόπουλο για τη συμβολή του….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.