ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό είναι το σπίτι από την ταινία «Θανάση πάρε το όπλο σου» – Που βρίσκεται;

Αυτό είναι το σπίτι από την ταινία «Θανάση πάρε το όπλο σου» – Που βρίσκεται;

O παλιός ελληνικός κινηματογράφος δεν είχε την δυνατότητα για στούντιο και τα γυρίσματα γινόντουσαν σε αληθινές οικίες.

Μία εξ αυτών ήταν και στην ταινία “Θανάση πάρε το όπλο σου”, που πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες του Θανάση Βέγγου, παρόλο που ο χαρακτήρας που υποδύθηκε δεν ήταν ο συνηθισμένος του. Είναι επίσης μία από τις πιο διακεκριμένες του Ντίνου Κατσουρίδη. Επίσης, η ταινία, έχει αποσπάσει και 2 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το 1972.

Ένας αεικίνητος και καλοσυνάτος ιδιοκτήτης φορτηγού το οποίο ακόμα χρωστάει, ο Θανάσης (Θανάσης Βέγγος), έχει στο κεφάλι του μια ανύπαντρη αδελφή. Έτσι για να μπορέσει να την προλάβει όλες τις υποχρεώσεις του, τρέχει νυχθημερόν. Είναι, ωστόσο, υποχρεώσεις που όλο και μεγαλώνουν. Κι αυτό γιατί αναγκάζεται να δανειστεί από το αφεντικό του, τον κυρ-Αποστόλη, για να προικίσει την αδελφή του με ένα σπιτάκι. Έτσι θα μπορέσει επιτέλους να παντρευτεί τον αγαπημένο της.

Μια μέρα, ο Θανάσης καλείται να μεταφέρει τα έπιπλα μιας κοπέλας που την πέταξαν στο δρόμο. Τότε βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πτυχή της καθημερινής απανθρωπιάς. Στη συνέχεια τρέχει και δεν φτάνει, καθώς θα βρεθεί μπροστά σε απίστευτες καταστάσεις που υπερβαίνουν κάθε λογική, όπως σ’ ένα σουρεαλιστικό πεδίο μάχης όπου όλοι βάλλουν με μανία εναντίον όλων, για ακατανόητους λόγους.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία

Το θρυλικό σπίτι που έγιναν, λοιπόν, τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ελληνικής ταινίας βρίσκεται στην Πετρούπολη της Αττικής. Συγκεκριμένα είναι στην οδό Καββαδία. Από την εικόνα που μας δίνει το Google Maps βλέπουμε ότι μοιάζει σαν να έγιναν τα γυρίσματα απλώς μερικά χρόνια πριν. Θαρρείς και απλά έχει φύγει μόνο το χρώμα από τις πόρτες και τα παράθυρα. Βλέποντάς το σου έρχεται στο νου ο αεικίνητος Θανάσης Βέγγος που τρέχει να τα προλάβει όλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.