Η δύσκολη «αποστολή» στο απομονωμένο νησί της Σουηδίας – Θα πρέπει να δεις 60 ταινίες (βίντεο)

Η δύσκολη «αποστολή» στο απομονωμένο νησί της Σουηδίας – Θα πρέπει να δεις 60 ταινίες (βίντεο)

Μία ιδιαίτερα διαφορετική εμπειρία θα ζήσει ο τυχερός που θα καταφέρει να μείνει σε έναν φάρο που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο και κινηματογράφο στο μικροσκοπικό νησί Πάτερ Νόστερ στις δυτικές ακτές της Σουηδίας.

Εκεί θα πρέπει να παρακολουθήσει έως και 60 ταινίες από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ.

«Θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε -υπέροχο φαγητό, υπέροχο ποτό, ωραίο κρεβάτι- δεν πρόκειται για επιβίωση. Αλλά δεν μπορείτε να φέρετε τίποτα μαζί σας: κανένα τηλέφωνο, κανέναν υπολογιστή, ούτε καν ένα βιβλίο. Μπορείτε να βλέπετε τα κύματα και να παρακολουθείτε τις ταινίες» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιόνας Χόλμπεργκ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ του 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Οι προσδοκίες

«Πρέπει να είναι λάτρης του κινηματογράφου. Πρέπει να συμφωνήσει να καταγράφει καθημερινά σε ένα video blog ό,τι έχει σχέση με το πείραμα. Και πρέπει να είναι έτοιμος συναισθηματικά και ψυχολογικά για να περάσει μια εβδομάδα σε αυτό το είδος απομόνωσης» λέει ο Χόλμπεργκ σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα έκανε αναφορά και στον τρόπο με τον οποίο η πανδημία της COVID-19 ώθησε το Φεστιβάλ να γίνει πιο δημιουργικό.

«Όλοι βλέπουμε ταινίες μόνοι μας τώρα και αυτό αλλάζει τη σχέση μας με τα κινηματογραφικά έργα. Έχουμε δει νέους τύπους ταινιών να έχουν απήχηση αυτήν την περίοδο αποκλεισμού και να έχουν διαφορετικό νόημα. Μια σκηνή, στην οποία οι άνθρωποι αγκαλιάζουν έναν ξένο φαντάζει πολύ διαφορετική σε μια περίοδο που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο» είπε.

Επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ του 2021 θα προβάλλονται ταινίες για ένα άτομο σε κινηματογράφους, γήπεδα χόκεϊ επί πάγου και πολλές άλλες τοποθεσίες στην πόλη. Τις ταινίες θα προλογίζουν συντελεστές τους, ηθοποιοί και σκηνοθέτες.

«Θα είναι μια παράξενη εμπειρία, η προβολή ταινιών για έναν θεατή» είπε ο Γιόνας Χόλμπεργκ, αλλά αυτό είναι επίσης μέρος του νέου κόσμου στον οποίο βρισκόμαστε, τα μέρη που φημίζονται για το ότι είναι γεμάτα κόσμο και ζωή είναι τώρα ξαφνικά κενά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.