Η κωμωδία που όλοι στο Χόλιγουντ απέρριπταν αλλά έγινε παγκόσμια επιτυχία (βίντεο)

Η κωμωδία που όλοι στο Χόλιγουντ απέρριπταν αλλά έγινε παγκόσμια επιτυχία (βίντεο)

Η ταινία Clueless μπορεί να έγινε παγκόσμια επιτυχία αλλά κανένας παραγωγός δεν την ήθελε στην αρχή,

Το Κορίτσι του Beverly Hills προβλήθηκε στην μεγάλη οθόνη και έκανε πάταγο πριν 24 χρόνια. Ήταν ένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά της pop κουλτούρας της δεκαετίας του 90, και η παρέα της Cher, της Dionne και της Tai έγινε η αγαπημένη όλων των κοριτσιών – όπως και τα ρούχα τους έγιναν σημεία αναφοράς.

Όμως όπως παραδέχτηκε και η πρωταγωνίστρια, Alicia Silverstone, τα στούντιο δεν ήθελαν να αναλάβουν την παραγωγή αυτής της ταινίας γιατί, “ποιος νοιάζεται για ένα κορίτσι στο Λύκειο;” τους φαινόταν πραγματικά αδιάφορο.

“Όλοι στο Χόλιγουντ απέρριπταν το σενάριο και ο πράκτορας μου Ken Stovitz απλώς πίεζε τον εαυτό του προσπαθώντας να σκεφτεί τρόπους για να φτάσει στους σωστούς ανθρώπους για να έχει μια ευκαιρία” λέει η Amy Heckerling, σεναριογράφος και σκηνοθέτις της ταινίας.

Στο τέλος, φυσικά, γυρίστηκε το Clueless που όλοι ξέρουμε, τελικά κατέληξε στην Paramount με τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό Scott Rudin. Και, πράγματι, η Heckerling και η Paramount κέρδισαν – η ταινία ξεπέρασε σε κέρδη τα 56,6 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων δολαρίων, για να μην αναφέρουμε ότι, χρόνια αργότερα, το Clueless εξακολουθεί να είναι μια διαχρονική, κλασική ταινία των 90s και αγαπημένη του κοινού τόσα χρόνια μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.