ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Η Αλίκη στο Ναυτικό»: Έτσι είναι ο δρόμος που έκανε ποδήλατο (φώτο-βίντεο)

«Η Αλίκη στο Ναυτικό»: Έτσι είναι ο δρόμος που έκανε ποδήλατο (φώτο-βίντεο)

Μία από τις παλιές ελληνικές ταινίες που έχουν όλοι αγαπήσει είναι το «η Αλίκη στο Ναυτικό».

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τον δρόμο στον οποίο έκανε ποδήλατο η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όσοι θυμούνται την ταινία θα είχαν δει την Αλίκη να βρίσκεται για λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Κηφισιά. Η οδός στην οποία έκανε ποδήλατο ήταν η Όθωνος.

Η Αλίκη στο ναυτικό (1961)- Η υπόθεση της ταινίας

Η Αλίκη στο ναυτικό είναι ταινία που γυρίστηκε το 1960 και έκανε πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου 1961. Μάλιστα ήταν η πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ, καθώς και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Η Αλίκη είναι κόρη του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Συναντάει τον δόκιμο Κώστα κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού της στον Πόρο και τον ερωτεύεται, χωρίς να γνωρίζει ότι ειναι δόκιμος. Δίνουν ραντεβού για να συναντηθούν, αλλά επειδή κανείς δεν τα καταφέρνει να έρθει στέλνουν τους φίλους τους, αλλά οι φίλοι τους δεν ξέρουν ο ένας τον άλλο και έτσι η Αλίκη και ο Κώστας νομίζουν ότι δεν θα ξανασυναντηθούν ποτέ. Συναντιούνται ξανά στον καλοκαιρινό χορό της Σχολής Δοκίμων, όπου ο ένας μαθαίνει ποιος είναι πραγματικά ο άλλος.

Στη συνέχεια, η σχολή των δόκιμων πρόκειται να πάει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο. Τι κάνει; Βγάζει την βαλίτσα του πατέρα της από το αυτοκίνητο. Έτσι καταφέρνει με αφορμή την βαλίτσα να μπει στο πλοίο κρυφά. Επισκέπτεται τον Κώστα στο πλοίο, όπου και εγκλωβίζεται με τη θέληση της, καθώς αυτό σαλπάρει. Μεταμφιέζεται σε ναύτη για να μη γίνει αντιληπτή. Η παρουσία της Αλίκης στο πλοίο γίνεται πηγή αρκετών κωμικών γεγονότων.

Ο δρόμος που έκανε ποδήλατο η Αλίκη

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές μιας και πλαισιώνεται από μουσική του Μάνου Χατζηδάκι είναι αυτή που οι φίλες της Αλίκης την φωνάζουν να κάνει ποδήλατο και έτσι ξεκινάνε τη βόλτα. Στην ελληνική ταινία βλέπουμε έναν μεγάλο δρόμο γεμάτο δέντρα. Ποιος είναι στην πραγματικότητα; Η οδός Όθωνος στην Κηφισιά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=o-9l1J1Q_jI&feature=emb_title&ab_channel=EvgeniaPapantonaki

Σήμερα παραμένει γεμάτη δέντρα αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι έχει στενέψει αρκετά. Φυσικά έχουν χτιστεί πολλά περισσότερα σπίτια και δε θυμίζει πολύ τον φαρδύ δρόμο στον οποίο έκανε ποδήλατο η Αλίκη Βουγιουκλάκη πριν από 60 χρόνια. Πλέον, οι ελληνικές ταινίες και οι παλιές ασπρόμαυτες φωτογραφίες μας θυμίζουν συχνά πώς ήταν η Παλιά Αθήνα την οποία πολλοί νοσταλγούν. Αυτό συμβαίνει και με την Αλίκη στο ναυτικό καθώς ο δρόμος όταν περνάς από εκεί μπορεί πλέον να σου θυμίζει πολλά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.