ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ και Χρυσό Βατόμουρο την ίδια χρονιά

Η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ και Χρυσό Βατόμουρο την ίδια χρονιά

Για τους ηθοποιούς μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις είναι η κατάκτηση του Όσκαρ, ενώ το άκρως αντίθετο είναι το να κερδίσεις το Χρυσό Βατόμουρο.

Όμως πως νιώθει ένας ηθοποιός όταν κερδίζει και τα δύο στην ίδια χρονιά; Σε αυτό μπορεί να απαντήσει η Σάντρα Μπούλοκ.

Όσο περίεργο και οξύμωρο, κυρίως, κι αν ακούγεται υπάρχουν ηθοποιοί που έχουν βραβευτεί την ίδια ακριβώς χρονιά τόσο με Χρυσό Βατόμουρο, όσο και με Όσκαρ. Ωστόσο, όχι για την ίδια ταινία. Η πρώτη κάτοχος των δύο αυτών βραβείων, η οποία μάλιστα έχει συμπεριληφθεί και στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, είναι η Σάντρα Μπούλοκ, η οποία βρέθηκε υποψήφια, και τελικά και νικήτρια, και στις δύο διοργανώσεις.

Το 2010, λοιπόν, αφού άκουσε ότι ήταν υποψήφια στην κατηγορία χειρότερης ηθοποιού για τη συμμετοχή της στην ταινία του 2009 «Τα Πάντα Γύρω από τον Στιβ», σε σκηνοθεσία Φιλ Τρέιλ, η Μπούλοκ είχε δηλώσει πως αν είναι η «άτυχη» νικήτρια του βραβείου, θα έδινε το παρών στη διοργάνωση για να παραλάβει αυτοπροσώπως το βραβείο της. Όπως και έκανε.

Λίγες ώρες αργότερα, αποδέχθηκε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Τζον Λι Χάνκοκ «Μια Σχέση Στοργής» (έλαβε επίσης υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας), βασισμένη στο βιβλίο «The Blind Side: Evolution of a Game» του Μάικλ Λιούις. Για την ερμηνεία της η Μπούλοκ, επίσης, βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου στην κατηγορία Δράμα, καθώς και με το Screen Actors Guild Award Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας -βραβεία που απονέμει το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών σε συναδέλφους που ξεχωρίζουν για την ερμηνεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.