ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αρχαία ελληνική προτομή του Ασκληπιού εκλάπη στην Λιβύη και πουλήθηκε στην Βραζιλία!

Αρχαία ελληνική προτομή του Ασκληπιού εκλάπη στην Λιβύη και πουλήθηκε στην Βραζιλία!

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης ενός Αρχαίου ελληνικού αριστουργήματος που αγοράστηκε μέσω διαδικτύου και θεωρείται ότι είχε κλαπεί από μουσείο στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη αστυνομία, το αριστούργημα που κατασχέθηκε είναι η προτομή του Ασκληπιού, του Έλληνα θεού της Ιατρικής επιστήμης, που χρονολογείται από το 400 π.Χ.

Το αίτημα για αναζήτηση του κομματιού έγινε σε επικοινωνία από την Ιντερπόλ Τρίπολης, στη Λιβύη, προς το εθνικό της κέντρο στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία της Ιντερπόλ, το γλυπτό βρίσκεται στη βάση δεδομένων του οργανισμού με τα κλεμμένα έργα τέχνης.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δήλωσε ότι το ανακτημένο αριστούργημα κατασχέθηκε από την Υπηρεσία Εσόδων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Viracopos, Campinas, στο Σάο Πάολο και παρέμεινε στην τελωνειακή μονάδα κατασχέσεων από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά απελευθερώθηκε από τον αγοραστή μετά την παρουσίαση των εγγράφων εισαγωγής.

Ο παράνομος χαρακτήρας της αγοράς δεν μπορούσε αρχικά να επαληθευτεί. Το αντικείμενο αναμένεται τώρα να αναλυθεί από ειδικούς και μόλις επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα και η προέλευσή του, τότε θα επιστραφεί στη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αγοραστής της Αρχείο ελληνικής προτομής αναμένεται να ερωτηθεί σχετικά με την προέλευση του αντικειμένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.