Κινητικότητα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

Κινητικότητα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

Κινητικότητα παρατηρείται για τις διαδικασίες διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς το 2016 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε την εκχώρησή τους προς το Βρετανικό Μουσείο.

Ετσι, το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί με τις επιτροπές διεκδίκησης των Μαρμάρων σε όλο τον κόσμο να αξιοποιήσει αυτή την επέτειο στον αγώνα για τον επαναπατρισμό τους.

Μάλιστα, για αυτό τον λόγο σημειώθηκε σειρά συναντήσεων την Τρίτη και την Τετάρτη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους κ.κ. Εμάνουελ Τζον Κομίνο (πρόεδρο της αυστραλιανής επιτροπής), Μάικλ Ρέππα (πρόεδρο τής αμερικανικής επιτροπής), Ράσελ Ντάμλεϊ (μέλος τής επιτροπής στο Σίδνεϊ), με εκπροσώπους της κυπριακής, της βρετανικής και της ελβετικής επιτροπής, καθώς και με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, τον αγωνιστή εναντίον του απαρτχάιντ και δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα κ. Τζορτ Μπίζο, ο οποίος είναι μέλος της νοτιοαφρικανικής, καθώς και της βρετανικής επιτροπής.

Κατά τις δυο συναντήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με τα στελέχη των επιτροπών διεκδίκησης των ελληνικών Γλυπτών επιβεβαιώθηκε η στήριξη των διεθνών φορέων στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως επανέλαβε ο υπουργός, είναι ανοιχτή σε κάθε νόμιμο μέσο πίεσης που προσφέρεται υπέρ αυτού τού αιτήματος. Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός της μεγάλης συνάντησης που πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι όλων των επιτροπών του χρόνου στο Λονδίνο. Η συνάντηση συζητείται να συνοδευθεί από ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων εκθέσεις και ομιλίες επιφανών διανοουμένων από διαφορετικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.