ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λυρικές μελωδίες στο Σαρωνικό

Λυρικές μελωδίες στο Σαρωνικό

Ξεκινά σήμερα, για δέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, το γεγονός που έκανε το νησί αγαπημένο προορισμό και στο φιλόμουσο κοινό. Αναπόσπαστο κομμάτι του αιγινίτικου καλοκαιριού, το φεστιβάλ θα επιχειρήσει και φέτος να αφήσει το δικό του καλλιτεχνικό στίγμα και ταυτόχρονα να γεμίσει με υπέροχες μελωδίες το νησί του Σαρωνικού.

Από το 2006, όταν η Ντόρα Μπακοπούλου με ενθουσιασμό ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία, το φεστιβάλ μετράει 70 μουσικές βραδιές με περισσότερους από 350 ερμηνευτές και δεκάδες φίλους. Οι περισσότεροι δε από αυτούς βρίσκονται κάθε χρόνο στην παραλία της Αύρας αλλά το Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, πιστοί στο καλοκαιρινό ραντεβού τους για να ακούσουν μερικά από τα ωραιότερα έργα μουσικής δωματίου, λυρικού τραγουδιού και οπερέτας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα αγαπημένα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο Νίκος Κηπουργός, ο Χρίστος Παπαγεωργίου, ο Δημήτρης Λάγιος, ο Μανόλης Καλομοίρης, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης κ.α. Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει σήμερα, 1η Αυγούστου, ο Μάριος Φραγκούλης με τη συναυλία «Αθήνα – Μπουένος Άιρες» και μας δείχνει πόσο μικρή είναι η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις: μόλις τέσσερα χορευτικά βήματα, αν ακολουθήσουμε τους ρυθμούς του τάνγκο. Με τη φωνή και την ψυχή γεμάτες νοσταλγία για ταξίδια μακρινά, ο Μάριος Φραγκούλης θα βρεθεί στην Αίγινα και κάτω από το φως της πανσελήνου θα προσφέρει στο κοινό μια μοναδική συναυλία.

Η πρώτη εβδομάδα του φεστιβάλ -που θα διαρκέσει συνολικά έως τις 23 Αυγούστου- συνεχίζεται με συναυλία της Ελεονώρας Αποστολίδη στο πιάνο, με έργα των F. Schubert και S. Rachmaninoff, και στιλιστικές παραλλαγές πάνω στο τραγούδι «Στο περιγιάλι το κρυφό» του Μίκη Θεοδωράκη από τον Χρίστο Παπαγεωργίου στις 6 Αυγούστου. Μια μέρα μετά ο Θανάσης Αποστολόπουλος στο πιάνο μαζί με την Alissa Margulis από το Βέλγιο στο βιολί, τη Lyda Chen-Argerich από την Ελβετία στη βιόλα, τη Natalia Margulis από την Ισπανία στο βιολοντσέλο και τον Mehdi Ghazi από τον Καναδά στο πιάνο κλείνουν τις εκδηλώσεις της πρώτης εβδομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.