Λίφτινγκ στις διαδρομές της Αρχαίας Αγοράς

Λίφτινγκ στις διαδρομές της Αρχαίας Αγοράς

«Λίφτινγκ» ευπρεπισμού στην καρδιά της πόλης, στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, δρομολογεί η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων.

«Η Αγορά είχε λίγο αφεθεί τα τελευταία χρόνια», διαπιστώνουν οι αρμόδιοι που μίλησαν σε εφημερίδα. Και «δείχνουν» τις διαδρομές που διατρέχουν το φημισμένο αρχαιολογικό χώρο. Τα περισσότερα από τα ξύλινα γεφυράκια που περνάνε πάνω από αρχαία κτίρια είτε δεν έχουν συντηρηθεί καθόλου είτε η συντήρησή τους ήταν πλημμελής, με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτείται η αντικατάστασή τους.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο χώρο αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, με επικεφαλής τη διευθύντρια της εφορείας κ. Ελένη Μπάνου.

Παρόμοιες αυτοψίες, με στόχο τη λεπτομερή καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη είτε πρόκειται σύντομα να δρομολογηθούν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της εφορείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες εφημερίδας, το κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού έκρινε απαραίτητο το «λίφτινγκ» στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς προκειμένου ο επισκέπτης να αποκομίζει την εικόνα του φροντισμένου χώρου. Παράλληλα διαπίστωσε πως ο χώρος ήταν ιδιαίτερα καθαρός και απέδωσε τα εύσημα στο προσωπικό.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.