ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η τζαζ πλευρά της Τήνου… πιο δυνατή με το έκτο Φεστιβάλ Τζαζ

Η τζαζ πλευρά της Τήνου… πιο δυνατή με το έκτο Φεστιβάλ Τζαζ

Μ’ ένα πάρτι στην αυλή του πρώτου Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου, που διοργανώνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ο σαξοφωνίστας Θωμάς Αλβέρτης με την ομάδα του.

Το concept του φετινού Tinos Jazz Festival  ήταν  “the Jazz Tinians”. Συμμετείχαν  δηλαδή οι Τηνιακοί της Jazz , μουσικοί και όχι μόνο, που γεννήθηκαν ή κατοικούν στο νησί.

Η Μιράντα Βερούλη με τους Ανδρέα Πολυζογώπουλο, Θοδωρή Κότσυφα, που άνοιξαν στις 18 Ιουλίου το φεστιβάλ.

Η Θωμαή Απέργη  με τους Τ. Πατερέλη, Π.Μπενετάτο, Κ.Κωνσταντίνου. Η Αμαλία Κουντούρη, φλάουτο με τους Γ. Μικρό και Τζώρτζη Τσιρόπουλο.

Η  Κυριακή Βιδάλη, κιθάρα (Τήνιοι γονείς) με τους Γιώργο Μουτάφη (όργανο), Γιάννη Παπαναστασίου. Θωμάς Αλβέρτης με την  Γεωργία Ράπτη, Λουκά Δημητρέλλο κ.α..

Special Guest , ήταν  ο Πέτρος Κλαμπάνης , κοντραμπασίστας με τον Σταύρο Λάντσια και κουαρτέτο εγχόρδων.

Τι επιδιώκει ο «εθελοντής», όπως αυτοαποκαλείται, καλλιτεχνικός διευθυντής Θωμάς Αλβέρτης;  Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ως εμπνευστής και συνδιοργανωτής όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζω το όραμά μου που είναι η  εξάπλωση των συναυλιών του φεστιβάλ σε όλο το νησί. Η διαφήμιση του νησιού της Τήνου είναι ο στόχος μου και ο μόνος τρόπος να ανταποδώσω ως ντόπιος τζαζίστας την αγάπη και την αποδοχή των Τηνιακών προς την διοργάνωση».

Η μεγάλη μορφή της διοργάνωσης, ο  Πέτρος Κλαμπάνης, κάτοικος Νέας Υόρκης πια,  γεννήθηκε στην Ζάκυνθο και ξεκίνησε τις σπουδές του στο jazz κοντραμπάσσο στην Αθήνα στο ωδείο Atheneaum. Συνέχισε τις σπουδές του στο  Άμστερνταμ και στην Νέα Υόρκη. Έχει περάσει δύο καλοκαίρια στην Τήνο το 2003 κ 2004 με την πρώτη Jazz μπάντα του, της οποίας μέλη ήταν η Μιράντα Βερούλη και ο διοργανωτής Θωμάς Αλβέρτης. Αποτελεί σε διεθνές επίπεδο το πρότυπο  της ελληνικής jazz σκηνής την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς μόλις κυκλοφόρησε στην Ν.Υ. τον δίσκο του «Minor Dispute» με εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο της Νέας Υόρκης, δίσκο τον οποίο και παρουσίασε στο κοινό της Τήνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η Θωμαή Απέργη, είπε για την εμπειρία του Φεστιβάλ: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπαιζα στον τόπο μου παρέα με συνεργάτες και φίλους που ομολογουμένως είναι προσωπικότητες  με  γνώση και αγάπη για τη jazz. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα και μόνο συγχαρητήρια μπορώ να πω στους ανθρώπους που μόχθησαν για το Tinos Jazz Festival. Έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να συμβαίνουν τέτοια πολιτιστικά γεγονότα. Η jazz δεν είναι ελιτίστικη μουσική. Είναι η πλέον λαϊκή μουσική, μόνο σε αυτή υπάρχει τόσο έντονα η αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών. Μουσικοί και κοινό γίνονται ένα. Είμαι πανευτυχής και περήφανη που όλο αυτό λαβαίνει χώρα στο νησί που μεγάλωσα και άκουσα για πρώτη φορά τους θρύλους της jazz είτε από βινύλια είτε από το διαδίκτυο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.