Ανακάλυψαν την πύλη της αρχαίας πατρίδας του Γολιάθ

Ανακάλυψαν την πύλη της αρχαίας πατρίδας του Γολιάθ

Αρχαιολόγοι στην Μέση Ανατολή ανακάλυψαν την πύλη της αρχαίας πόλης Γκαθ, της πατρίδας του βιβλικού ήρωα Γολιάθ. Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις στην περιοχή της Ιουδαίας, ενώ οι αρχαιολόγοι ερευνούσαν το σημείο για περισσότερα από 20 χρόνια.  

Σύμφωνα με τη Βίβλο, από την Γκαθ καταγόταν ο Γολιάθ, ο γίγαντας που ηττήθηκε από τον νεαρό Δαυίδ, τον μελλοντικό βασιλιά του Ισραήλ. 

Η πύλη που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι τεραστίων διαστάσεων, και χρονολογείται τον 9ο ή 10ο αιώνα π.Χ. όταν η πόλη βρισκόταν υπό το Ηνωμένο Βασίλειο του Ισραήλ.

Η πόλη πιστεύεται πως καταστράφηκε το 830 π.Χ. από τον βασιλιά Χαζάελ της Δαμασκού, σύμφωνα με τους μελετητές. 

Εκτός από την πύλη, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα τμήμα του τείχους, αλλά και κτήρια, μεταξύ των οποίων ένα ναό και ένα εργαστήριο σιδήρου. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πίνακας του Καραβάτζιο «Ο Δαυίδ με το κεφάλι του Γολιάθ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.