ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ίδρυμα Ωνάση: Νέα σεζόν για το πολιτιστικό κέντρο της Νέας Υόρκης

Ίδρυμα Ωνάση: Νέα σεζόν για το πολιτιστικό κέντρο της Νέας Υόρκης

Αυτή την ξεχωριστή χρονιά της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του, το Ίδρυμα Ωνάση γιορτάζει σχεδιάζοντας τα επόμενα 40 χρόνια δημόσιας προσφοράς στην παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, σύμφωνα με τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση. Το Ίδρυμα Ωνάση πάντα με την ευθύνη και την ικανοποίηση που προσφέρει η αέναη δέσμευσή του να κάνει το μέγιστο δυνατό για να δημιουργήσει ίση πρόσβαση προς όλους στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πλούτο, προχωρά σε νέα μονοπάτια.

Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας στη Νέα Υόρκη. Ανεβαίνοντας την 5η Λεωφόρο, στην καρδιά του πολυσύχναστου Μανχάτταν, η μοναδική ελληνική σημαία που κυματίζει, ανήκει στην έδρα του Ιδρύματος Ωνάση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στα πρώτα χρόνια δράσης του το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο επικεντρώθηκε στην προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα ανοίγει τα φτερά του για να αγκαλιάσει το παρόν και το ακόμη δυναμικότερο μέλλον της ελληνικής δημιουργίας. Με ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο που περιλαμβάνει ανθρώπους από τον χώρο του πολτισμού και των ανθρωπιστικών σπουδών, όπως τον φιλόσοφο και καθηγητή φιλοσοφίας στο NYU Simon Crichley, την επί 16 χρόνια πρόεδρο του BAM και μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της πολιτιστικής διαχείρισης διεθνώς Karen Brooks Hopkins, τον πανεπιστημιακό καθηγητή αρχαιολογίας Alan Shapiro,τον καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Institute for Advanced Study του Princeton Άγγελο Χανιώτη καθώς και πολλούς νέους συνεργάτες, το Ίδρυμα χτίζει νέες γέφυρες. Σε αυτό το πλαίσιο ενισχύει το φάσμα του κοινού και του περιεχομένου του εγκαινιάζοντας δημιουργικές συνεργασίες με σπουδαίους πολιτιστικούς φορείς όπως το BAM (Brooklyn Academy of Music) και τη New York Public Library. Πλέον η σύγχρονη ελληνική δημιουργία προβάλλεται ισότιμα με την πλούσια ελληνική πολιτιστική κληρονομιά σε μια από τις πιο σημαντικές μητροπόλεις του κόσμου.

Narcissus Now: The Myth Reimagined

(Ο Νάρκισσος σήμερα: Μια ανάπλαση του μύθου)

8-11 Oκτωβρίου 2015

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.