ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πούλησαν στον Ριμπολόβλεφ κλεμμένους πίνακες του Πικάσο

Πούλησαν στον Ριμπολόβλεφ κλεμμένους πίνακες του Πικάσο

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο έργων τέχνης που αποκαλύφθηκε, ύστερα από αγωγές και μηνύσεις του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ εναντίον του Ελβετού εκατομμυριούχου και εμπόρου έργων τέχνης Ιβς Μπουβιέρ. 

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Ελβετός φαίνεται πως πούλησε στον Ντίμιτρι Ριμπολόβλεφ- η κόρη του Εκατερίνα είναι η ιδιοκτήτρια του Σκορπιού- πίνακες του Πικάσο που είχαν κλαπεί από την εγγονή του μεγάλου δημιουργού. 

Όπως έγινε γνωστό ο Ίβς Μπουβιέρ συνελήφθη εκ νέου την περασμένη Δευτέρα και αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 27 εκατομμυρίων ευρώ για «συγκεκαλυμμένη κλοπή» δύο  έργων  τέχνης του  Πικάσο. 

Η οικογένεια του Ισπανού καλλιτέχνη ισχυρίζεται πως οι πίνακες αυτές δεν ήταν προς πώληση. Οι πίνακες για τους οποίους κατηγορήθηκε ο Ίβς Μπουβιέρ ότι ενώ ήξερε πως είχαν κλαπεί τους πούλησε στο Ριμπολόβλεφ είναι γκουάς ο «Tete de Femme» (κεφάλι γυναίκας) και ο «Espangole a leventail» (Ισπανίδα γυναίκα με βεντάλια), που αγοράστηκαν από τον Ρώσο κροίσο το 2013. 

Οι πίνακες αυτοί, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές είχαν κλαπεί από την εγγονή του Πικάσο Catherine HultinBlay τη μοναχοκόρη της δεύτερης συζύγου του Πικάσο, Ζακλίν. Η εγγονή του Ισπανού δημιουργού είχε καταθέσει μήνυση τον περασμένο Μάρτιο για την κλοπή των δυο έργων καθώς και ενός ακόμη τον «Portrait of a Soldier» (πορτρέτο ενός στρατιώτη), αλλά και 58 σκίτσων που κλάπηκαν από τετράδια ζωγραφικής του Πικάσο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις δικαστικών πηγών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP το ποσό των 27 εκατομμυρίων ευρώ που κλήθηκε να καταβάλει ως εγγύηση ο Μπουβιέρ είναι τα χρήματα που πλήρωσε ο Ριμπολόβλεφ για να αγοράσει τους δυο πίνακες του Πικάσο. 

Ο Ρώσος μεγιστάνας που και αυτό το καλοκαίρι πέρασε τις διακοπές του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Σκορπιό, έχει κινηθεί ήδη νομικά εναντίον του Ελβετού εμπόρου έργων τέχνης για υπερχρεώσεις διαφόρων έργων, μεγάλων καλλιτεχνών, όπως των Λεονάρντο Ντ Βιντσι, Ροθκο, Γκωγκέν, Ματίς και Ροντέν για τους οποίους ξόδεψε τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Μπουβιέρ σε δηλώσεις του ανέφερε πως τα δυο έργα Πικάσο αλλά και τα 58 σκίτσα τα αγόρασε το 2010 από τους διαχειριστές ενός καταπιστεύματος που ανήκει στην εγγονή του Πικάσο και στη συνέχεια τα μεταπώλησε στον Ριμπολόβλεφ σε δυο δόσεις αφού πρώτα είχε βεβαιωθεί ότι πληρούνταν όλες οι προϋποθέσεις. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της εγγονής του Πικάσο επισήμαναν πως η HultinBlay ουδέποτε έδωσε τη συγκατάθεσή της για την πώληση ενώ ουδέποτε εισέπραξε κάποια χρήματα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.