ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στον Λευκό Οίκο η θρυλική Buena Vista Social Club στο πλαίσιο της προσέγγισης ΗΠΑ-Κούβας

Στον Λευκό Οίκο η θρυλική Buena Vista Social Club στο πλαίσιο της προσέγγισης ΗΠΑ-Κούβας

Η διάσημη ορχήστρα Buena Vista Social Club θα γίνει την Πέμπτη η πρώτη μπάντα που θα γεμίσει με αυθεντικούς κουβανέζικους ρυθμούς τον Λευκό Οίκο τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια -και ακόμα ένα σύμβολο της συνεχιζόμενης προσέγγισης μεταξύ Αβάνας και Ουάσινγκτον.

Το θρυλικό συγκρότημα, στο οποίο μετείχαν παλιές δόξες της χρυσής εποχής της κουβανέζικης μουσικής και εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια των ετών μετά τις διαδοχικές απώλειες μουσικών του, θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Μπαράκ Ομπάμα προς τιμήν της ισπανόφωνης κοινότητας.

Ο κουβανός μουσικός Χουάν ντε Μάρκος Γκονσάλες εμπνεύστηκε τη μπάντα πριν από 19 χρόνια. Η Buena Vista Social Club γνώρισε από την αρχή πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο πρώτος της δίσκος πούλησε την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, τον Σεπτέμβριο του 1997, περισσότερα από 9 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία – ντοκιμαντέρ του γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς, ο οποίος ακολούθησε στο στούντιο και σε περιοδεία τους μουσικούς, κυρίως κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης την 1η Ιουλίου 1998, έφερε το ευρύ κοινό πιο κοντά στην κουβανέζικη μουσική και τους ρυθμούς της, συμβάλλοντας σημαντικά στη επιτυχία του συγκροτήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρών στην εκδήλωση της Πέμπτης θα είναι και ο πρέσβης της Κούβας στην Ουάσινγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.