ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Μινωική Ελιά ξεκίνησε το «ταξίδι» της για την ένταξή της στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η Μινωική Ελιά ξεκίνησε το «ταξίδι» της για την ένταξή της στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Το «ταξίδι» της Μινωικής ελιάς από το Καβούσι Ιεράπετρας με τελικό προορισμό την ένταξή της, μαζί με το γύρω από αυτήν «Μινωικό Άλσος Ειρήνης», στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ξεκίνησε την Κυριακή (25/10), με την εκδήλωση «Ελαίας-ειρήνης, φωτός δρόμοι» που πραγματοποιήθηκε από την Τοπική Κοινότητα Καβουσίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα του δήμου Ιεράπετρας, της Περιφέρειας Κρήτης και της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, ήταν αφενός να σηματοδοτήσει την έναρξη των προσπαθειών ώστε να ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO, αλλά και αφετέρου να κατατεθεί αίτημα να φυτευτεί στην έδρα του ΟΗΕ μια «κόρη» της Μινωικής ελιάς. Και αυτό γιατί η φετινή γενέθλιος ημέρα του ΟΗΕ είναι μεταξύ άλλων αφιερωμένη και στο έδαφος του πλανήτη και στην άμεση εξάρτηση της διατροφικής ασφάλειας και των οικοσυστημάτων από αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκαν τρία φυτώρια της μινωικής ελιάς με σκοπό να μεταφυτευθούν ένα στην έδρα του ΟΗΕ, ένα στο αεροδρόμιο της Σητείας και τέλος ένα να δοθεί στην UNESCO. Tα φυτώρια παρέλαβαν ο γ.γ αποδήμου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης και η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.